08.06.2021 Uutiset

Helsinki haluaa irtisanoa Suomen Ilmailuliiton maanvuokrasopimuksen Helsinki-Malmin lentoasemalla

Helsingin kaupunki on ilmoittanut irtisanovansa Suomen Ilmailuliiton toimitalo Pilvilinnan maanvuokrasopimuksen Helsinki-Malmin lentoaseman alueella ja edellyttää liittoa purkamaan toimitalonsa. Nykyinen toimitalo rakennettiin vuonna 1985 Helsingin kaupungin takaamalla pankkilainalla, kun Malmin lentoaseman käyttöaika oli päätetty jatkuvan ainakin vuoteen 2034 asti. 

Asia on liitolle taloudellisesti kriittinen. Suomen Ilmailuliitto pyrkii neuvottelemaan asialle parhaan ratkaisun Helsingin kaupungin kanssa. 

Suomen Ilmailuliitto on perustettu Helsingin Seurahuoneella vuonna 1919 ja on siitä lähtien toiminut Helsingissä. Suomen Ilmailuliitto on kansainvälisen ilmailuliiton (FAI) ja Suomen Olympiakomitea ry:n jäsen.