03.06.2021 Tiedotteet

Ilmailuliitto muutti lajipalkintosääntöjään

Ilmailuliiton hallitus päätti 27.5.21 muuttaa Ilmailuliiton lajikohtaisten palkintojen sääntöjä niin, että jatkossa palkinnonsaajista päättää kunkin lajin lajitoimikunta. Aiemmin useimmista palkinnonsaajista on päättänyt hallitus ja osasta lajitoimikunnat.

Jatkossa Ilmailuliiton purjelentotoimikunta päättää, kuka saa Harriet Louhijan palkinnon, Jannen Maljan, Satakunnan Maljan ja Uno Dahlin kiertopalkinnon.

Nousukiito-palkinnonsaajasta päättää entiseen tapaan Ilmailuliiton liidintoimikunta. Jatkossa liidintoimikunta päättää myös Olavi A. Raution kiertopalkinnon saajasta.

Laskuvarjotoimikunta päättää Nesteen Maljan saajasta, ja experimental- ja ultratoimikunta päättää Sammon Haarikan saajasta. Lennokkitoimikunta päättää Pohjolan Maljan ja Pilvenveikkojen Maljan saajasta.

KAR-AIR:n kiertopalkinnon saajan valitsija pysyy ennallaan; päätöksen tekee edelleen moottorilentotoimikunta.