03.05.2021 Tiedotteet

Tilapäisen Lapinjärven vaara-alueen toiminnan pitäisi tapahtua aamulla tai illalla

Ilmailuliitto toteaa Traficomille 27.4. antamassaan lausunnossa, että tilapäisen vaara-alueen EFD685 Lapinjärvi että varauspyyntö sijaitsee vilkkaalla harrasteilmailun alueella Utin ja Helsinki-Vantaan välissä, Kymin lentopaikan tavanomaisella liikennealueella. Harrasteilmailun liikenne kanavoituu lennonjohtoalueiden vuoksi alueelle. Harrasteilmailun sesonki on tapahtuman aikaan jo käynnistynyt.

Näistä syistä Ilmailuliitto katsoo, että EFD683 -varausalueelle suunniteltu toiminta tulisi tapahtua mahdollisimman paljon aamun tunteina ennen kello 10.00 ja illan aikana kello 18.00 jälkeen.

Päivän vilkkaimpien tuntien aikana vaara-alueen UAS-toiminta tulisi tapahtua alle 1000 FT (300m) AGL. Toiminnan aikainen koordinaatio tulee järjestää ilmailu-VHF-taajuudella, jota varten toimijan on julkaistava kutsumerkki ja taajuus.

Tutustu Ilmailuliiton tekemään  edunvalvontaan ja lausuntoihin.