03.05.2021 Tiedotteet

Janakkalaan suunniteltu tilapäinen vaara-alue sijaitsee Räyskälän ja Hyvinkään liikennealueella

Suomen Ilmailuliitto toteaa Traficomille 27.4. antamassa lausunnossaan, että tilapäisen vaara-alueen EFD683 Janakkala varauspyyntö sijaitsee Suomen vilkkaimman harrasteilmailun alueella, Räyskälän ja Hyvinkään lentopaikkojen tavanomaisella liikennealueella. Harrasteilmailun liikenne kanavoituu paljolti juuri Hämeenlinna-Riihimäki-alueelle Helsinki-Vantaan ja Tampere-Pirkkalan lennonjohtoalueiden väliin. Ajallisesti varaus on harrasteilmailun sesongin alussa, jonka aikana lennetään muun muassa kauden ensimmäiset purjelentokilpailut Lopella (8.–15.6.2021).

Näin ollen Ilmailuliitto katsoo, että EFD683 -varausalueelle suunnitellun toiminnan tulisi tapahtua mahdollisimman paljon aamun tunteina ennen kello 10.00 ja illan aikana kello 18.00 jälkeen. Toiminnan aikainen koordinaatio tulee järjestää ilmailu-VHF-taajuudella, jota varten toimijan on julkaistava kutsumerkki ja taajuus.

Tutustu Ilmailuliiton tekemään  edunvalvontaan ja lausuntoihin.