30.03.2021 Tiedotteet

Tilapäinen vaara-alue FD662 Säkylä haittaa merkittävästi laskuvarjohyppäämistä

Ilmailuliitto antoi  26.3.Traficomille lausunnon  tilapäisen vaara-alueen EFD662 Säkylä perustamisesta.  Ilmailuliitto toteaa, että tilapäinen vaara-alue on kestoltaan vuoden mittainen. Hakemuksesta ei käy ilmi alueelle suunnitellun harjoitustoiminnan tarkemmat ajat ja määrä. Perustettava tilapäinen vaara-alue vaikuttaa laskuvarjohyppytoimintaan sekä purjelennon pilvilentotoimintaan. Toimintaa ei ole koordinoitu paikallisesti ennakolta.

Ilmailuliitto katsoo, että aktiivisen ilmatilavarauksen vaikutus ja haitta on laskuvarjohyppytoiminnalle merkittävä ja purjelennon pilvilentotoiminnalle satunnainen lajin sesonkikaudella. D-alueelle suunniteltua toimintaa tulee kohdistaa harrasteilmailun sesonkikauden ulkopuolelle. Toiminnanaikaisen koordinaation vuoksi yhteystiedot ja tavoitettavuus tulee varmistaa toimintailmoituksissa.

Tutustu Ilmailuliiton tekemään ilmailijoiden edunvalvontaan.