lukeaksesi lehdessä julkaistut artikkelit
Kirjaudu jäsentunnuksilla
30.03.2021 Tiedotteet

Tilapäisestä vaara-alueesta EFD661 Vekaranjärvestä vähäistä haittaa

Ilmailuliitto antoi 26.3. Traficomille lausunnon tilapäisen vaara-alueen EFD661 Vekaranjärvi perustamisesta. Ilmailuliitto toteaa, että tilapäinen vaara-alue on kestoltaan vuoden mittainen. Hakemuksesta ei käy ilmi alueelle suunnitellun harjoitustoiminnan tarkemmat ajat ja määrä.

 

Ilmailuliitto katsoo, että ilmatilavarauksen vaikutus ja haitta on vähäinen ja keskittyy satunnaisesti harrasteilmailun sesonkikaudelle. Perustettava tilapäinen vaara-alue vaikuttaa lähinnä purjelennon pilvilentotoimintaan. Toiminnanaikaisen koordinaation vuoksi lennätystoiminnan vastuuhenkilön yhteystiedot ja tavoitettavuus tulee varmistaa toimintailmoituksissa.

 

 

Tutustu Ilmailuliiton edunvalvontaan.