lukeaksesi lehdessä julkaistut artikkelit
Kirjaudu jäsentunnuksilla
20.03.2021 Uutiset

Kultaiset ansiomerkit Elias Mayerille ja Tapio Kimaselle

Suomen Ilmailuliiton hallitus päätti palkita kultaisilla ansiomerkeillä kaksi pitkänlinjan harraste- ja urheiluilmailun vaikuttajaa. Kultainen ansiomerkki annetaan tunnustuksena Suomen siviili-ilmailun hyväksi suoritetusta työstä tai saavutuksesta. Tunnustukset julkistettiin Ilmailuliiton sääntömääräisessä kevätkokouksessa 20.3.2021.

 

Ilmailuliiton hallitus myönsi kultaisen ansiomerkin numero 44 Elias Mayerille. Elias Mayer on koko elämänsä ajan ollut aktiivinen eri lennokkikerhoissa ja Ilmailuliitossa. Erityiset ansiot hänellä on siimaohjattujen taitolennokkien kilpailuluokassa F2B. Hän on edustanut Suomea yli 40 vuotta EM- ja MM-kilpailuissa. Suomen mestaruuksia on kaikkiaan 21 ja Pohjoismaiden mestaruuksia kolme. Hopeasijoja on kaikkiaan 17. Harrastus jatkuu edelleen radio-ohjattujen ja siimaohjattujen taitolennokkien kilpailuluokissa. Mayer toimi pitkään Vallilan Lennokkikerhon luottamustehtävissä sekä oli Ilmailuliiton Lennokkikeskustoimikunnan jäsen. Hän on Lassilan lennokkikerhon perustaja. Mayer suunnitteli Valkka Special -taitolennokin, jota on rakennettu laajasti koti- ja ulkomailla.

 

Ilmailuliiton hallitus myönsi kultaisen ansiomerkin numero 45 Tapio Kimaselle. Eläkkeellä oleva Finnairin lentokapteeni Tapio Kimanen on kansallisesti ja kansainvälisesti tunnettu purjelentäjä. Kesällä 2020 hän lensi purjekoneella vapaan kolmiolennon Suomen ennätyksen, 1021,4 kilometriä. Hän tekee työtä Ilmailuliiton Purjelentotoimikunnassa ja Lentoturvallisuustoimikunnassa. Kimanen kouluttaa Joensuun Ilmailukerhossa uusia purjelennonopettajia ja purjelentäjiä, mentoroi aloittelevia matkalentäjiä sekä toimii tarkastuslentäjänä sekä tukee kerhon purjelentotoimintaa kaikilla tasoilla.

 

Video palkintojen julkistuksesta