lukeaksesi lehdessä julkaistut artikkelit
Kirjaudu jäsentunnuksilla
20.03.2021 Tiedotteet

Ilmailuliitto palkitsi ansioituneita jäseniään

Suomen ilmailupatsas

Suomen Ilmailuliitto julkisti sääntömääräisessä kevätkokouksessaan 20.3.2021 palkittavat jäsenensä. Kiertopalkinnoiden ja lajipalkintojen saajista päätti liiton hallitus.

 

Video palkintojen julkistuksesta

 

Suomen ilmailupatsas Juha Lindstedtille

Ilmailuliitto palkitsee Juha Lindstedtin Suomen ilmailupatsaalla. Patsas annetaan vuosittain vuodeksi kerrallaan Suomen siviili-ilmailun alalla tai sen hyväksi edellisten vuosien aikana ansioituneesti toimineelle henkilölle.

 

Juha Lindstedt kehitti Aviamaps-palvelun 2018 ja on sen ylläpitäjä. Aviamaps on ajantasainen ja nykyaikainen digitaalinen alusta, joka kokoaa ilmatilanhallintaan liittyvät karttatuotteet selkeästi luettavalle yhdelle karttapohjalle. Aviamaps on ensimmäinen kaikkien ilmailun käyttäjäryhmien tavoitettavissa oleva reaaliaikainen ja monipuolinen ilmatilan sekä lentopaikkojen päivittäisen toiminnan ja käytön informaatiojärjestelmä.

 

Kotkan poika -patsas Ilmapartiolippukunta Malmin Tuulenkävijöille

Ilmailuliitto palkitsee Kotkan poika -patsaalla Ilmapartiolippukunta Malmin Tuulenkävijät. Kiertopalkinto luovutetaan liiton vuosikokouksessa ilmailukerholle, jonka toiminta on edellisen vuoden aikana ollut erityisen tuloksellista.

 

Partiolippukunta on innostaa monipuolisella toiminnalla nuoria ilmailuun aikana, jolloin ilmailu enemmän kuin koskaan tarvitsee uusia, nuoria harrastajia. Lippukunta on ansiokkaasti kasvattanut ja innostanut alle lentoikäisiä nuoria ilmailun pariin. Näistä nuorista kasvaa osa uutta lentäjäsukupolvea.

 

Pilvenveikkojen malja Lauri Wahlströmille

Ilmailuliitto palkitsee Lauri Wahlströmin Pilvenveikkojen maljalla. Pilvenveikkojen maljalla palkitaan alle 22-vuotias, menestynyt lennokkiurheilijatulokas.

 

Lauri Wahlström tuli 17-vuotiaana neljänneksi aikuisten vapaasti lentävien sisälennokkien F1M Suomen Cupin aikuisten luokassa. Kilpailuissa oli 10 osallistujaa. Lisäksi hän voitti kansallisen F1M limited -luokan lennättäen ajan 9.20, mikä on kolmanneksi kovin tulos tässä luokassa kautta aikain. Luokkaan otti osaa seitsemän kilpailijaa.

 

Satakunnan malja

Ilmailuliitto palkitsee Hannu Nurmirannan Satakunnan maljalla. Palkinto annetaan suomalaisen purjelentäjän vuoden aikana tekemästä parhaasta purjelentosuorituksesta tai jos vuoden aikana ei ole saavutettu yhtään muista saavutuksista merkittävästi eroavaa suoritusta, purjelentosuorituksista vuoden aikana.

 

Hannu Nurmiranta saavutti kaksi Euroopan ennätystä kesäkuussa 2020. Hän on myös urheilutoimittajien valinta vuoden 2020 ilmailu-urheilijaksi.

 

Jannen malja

Ilmailuliitto palkitsee Kim Topparin Jannen maljalla. Palkinto jaetaan parhaasta purjelennon kerholuokassa tehdystä suorituksesta riippumatta siitä, onko Suoritus kilpailusuoritus tai muu merkittävä lentosuoritus. Palkinto jaetaan kilpapurjelentoa aloittavalle lentäjälle riippumatta hänen iästään.

 

Kim Toppari voitti ensimmäisissä SM-kilpailuissaan kerholuokassa ensimmäisen kilpailupäivän ja sijoittui lopputuloksissa seitsemänneksi.

 

Uno Dahlin kiertopalkinto

Ilmailuliitto palkitsee FK Cumulus ry:n Unto Dahlin kiertopalkinnolla. Palkinto annetaan sille Ilmailuliiton kerholle, joka edellisen kalenterivuoden aikana on kouluttanut suurimman määrän uusia purjelentäjiä. Jakoperusteena otetaan huomioon Ilmailuliiton kyseisenä vuonna kerhon kouluttamille oppilaille myöntämät purjelennon hopea C-merkit.

 

FK Cumuluksen jäsenet hakivat vuonna 2020 eniten purjelennon hopea C-merkkejä. Yhteensä niitä haettiin yhdeksän, joista kolme myönnettiin FK Cumuluksen jäsenille.

 

Karairin kiertopalkinto annetaan aktiiviselle moottorilentokerholle. Tänä vuonna sillä palkittiin Turun lentokerho ry.

Kannustuspalkinto parhaasta puhtaalla purjelentokoneella lennetystä OLC+ ‐pisteitä keränneestä lennosta annettiin Nuutti Luukkoselle. Hän lensi  3.6.2020 OLC‐matkan 1005 km ja 992 OLC‐pistettä