27.01.2021 Uutiset

Drone-lennättäjäksi rekisteröityvä saattaa tarvita vakuutusnumeron

Uutisen otsikkoa  on päivitetty 28.1.2021 

 

Lennokkitoiminnan vakuutukset ovat ennallaan

Drone-lennättäjien tulee helmikuun alusta alkaen rekisteröityä. Rekisteröintivelvollisuudesta saa tietoa Traficomin ylläpitämältä www.droneinfo.fi -sivustolta. Rekisteröinti tehdään  SkyNavX-palveluportaalissa. EU-asetukseen perustuvan uudistuksen tavoitteena on varmistaa kasvavan miehittämättömän ilmailun ja tavallisen lentoliikenteen turvallisuus.

 

Kansallinen lainsäädäntö edellyttää vakuutusta, kun operoidaan kategorioissa Erityinen ja Sertifioitu. Unionin lainsäädäntö edellyttää vakuutusta, kun toimintaan käytetään yli 20 kilon miehittämätöntä ilma-alusta. Epäselvissä tapauksissa ota yhteys Traficomiin.

 

Suomen Ilmailuliiton jäsenmaksunsa maksaneilla vakuutus on voimassa, ja rekisteröintiä varten tarvittava, Suomen Ilmailuliiton lisäerityisehdon vakuutusnumero on 16-549-997-7 (Vakuutuksenottaja Suomen Olympiakomitea ry).

 

Ilmailuliiton jäsenetuna olevat vakuutukset, myös lennokkitoiminnan vastuuvakuutukset, jatkuvat ennallaan vuoden 2021 loppuun. Ilmailuliiton jäsenetuihin kuuluu seuraavat vakuutukset tai vakuutusalennukset:

 

 

Tuplaturvan lisäerityisehdossa määritelty vakuutus on toissijainen suhteessa Suomen Ilmailuliitto ry:n henkilöjäsenen omaan vakuutusturvaan. Vakuutus kuitenkin kattaa vakuutetun henkilöjäsenen henkilökohtaisen vastuun silloin, kun korvausvastuu perustuu laskuvarjo-, varjoliito-, riippuliito-, tunnelilentäminen-, kauko-ohjattava ilma-alus- (drone) ja lennokkiharrastustoiminnassa aiheutettuun vahinkoon, eikä korvausta ole mahdollista saada henkilöjäsenen omasta vakuutuksesta.

 

Lisätietoja vakuutuksista

Juha Silvennoinen

edunvalvonta-asiantuntija

juha.silvennoinen@ilmailuliitto.fi