04.01.2021 Tiedotteet

Lennokkimääräysten käyttöönotto siirtyi tammikuun loppuun

Traficom ilmoitti muutamia tunteja ennen vuodenvaihdetta, että uusien lennokkimääräysten käyttöönotto siirretään tammikuun loppuun.

 

Uusien EU:n laajuisten lennokkimääräysten piti alun perin tulla voimaan jo kesällä, mutta käyttöönottoa siirrettiin puolella vuodella koronaepidemian takia. Uudeksi aikarajaksi asetettiin vuodenvaihde. Muun muassa Ilmailuliitto on ohjeistanut kymmeniä kerhoja ja tuhansia harrastajia toimimaan tällä aikataululla.

 

Viranomaisen ilmoittama käyttöönoton siirtyminen johtui haasteista harrastajien rekisteröintijärjestelmän kehityksessä. Järjestelmää ei ole saatu luotettavasti toimimaan, joten Traficomin oli pakko siirtää määräysten käyttöönottoa. Traficom tiedottaa rekisteröintijärjestelmän käyttöönotosta heti ongelman ratkettua.

 

Lennokkiharrastusta jatketaan siis tammikuun loppuun saakka vanhoilla säännöillä. Rekisteröitymisvelvoite alkaa helmikuun alusta. Ilmailuliiton harrastajille ja kerhoille suunnattu lennokkimääräys-sivusto on päivitetty vastaamaan määräysten uutta käyttöönoton aikataulua.

 

Lisätietoja:

Petri Kantola

lennokkitoimikunnan puheenjohtaja

lennokkimaarays@ilmailuliitto.fi

 

Traficomin tiedote