11.12.2020 Uutiset

Lennokinharrastajan vakuutusturva säilyy ennallaan

Kuva: Heikki Tammisaari, Porvoon Ilmailukerho ry

Suomen Ilmailuliitto on sopinut vakuutusyhtiö Pohjolan edustajien kanssa lennokkeja harrastavien jäsentensä vakuutusturvan jatkamisesta nykyisessä laajuudessa.

 

Vuoden vaihteessa voimaan tulevat uudet viranomaismääräykset (ns. EASA-asetus) muuttavat myös vakuutusten ehtoja monin paikoin sekä tietyissä tapauksissa vaaditaan pakollinen vastuuvakuutus.  Harrastajien keskuudessa onkin ollut epätietoisuutta mikä on oman vakuutusturvan tilanne tulevaisuudessa.

 

Suomen Ilmailuliiton jäsenyyteen sisältyy lennokkiharrastustoiminnan vastuuvakuutus, joka kattaa vakuutusturvan laajasti myös ensi vuonna. Vakuutuksen korvaussumma 1M€ ylittää EU:n ilmailun vakuutusasetuksen määrittämän vähimmäismäärän. Vakuutus kattaa lennokkitoiminnan ilman painorajoja ja on voimassa koko EU alueella, jossa se kattaa vastuut paikallisen lainsäädännön mukaisesti. Tämä on harrastajille helppo ja turvallinen valinta, koska sama vakuutus kattaa koko harrastustoiminnan myös uusien määräysten puitteissa.

 

Lisätietoja

Juha Reinikka ja  Petri Kantola

Lennokkitoimikunta

lennokkitoimikunta@ilmailuliitto.fi