24.11.2020 Uutiset

Ilmailuliiton toimisto siirtyy etätyöhön

Koronavirustartuntojen määrät ja ilmaantuvuus ovat olleet nousussa marraskuun loppupuolelta lähtien. Valtaosa todetuista tartunnoista on ollut Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) alueella. Terveyden- ja hyvinvoinninlaitoksen (THL) mukaan tartuntoja todetaan tällä hetkellä niin paljon, että epidemiatilanne voi heikentyä nopeasti koko maassa. Suurin osa tartunnoista on peräisin kotimaasta.

 

Suomen hallituksen linjaama etätyösuositus on edelleen voimassa. Valtioneuvosto on suositellut, että julkisen sektorin työtekijät työskentelisivät etätyössä mahdollisimman laajasti, jos työtehtävät sen mahdollistavat. Valtioneuvosto suosittelee vastaavaa laajaa etätyötä myös yksityisille työnantajille.

 

–Pahenevassa koronatilanteessa haluamme suojella työntekijöidemme, luottamushenkilöidemme, jäsentemme ja yhteistyökumppaneidemme terveyttä ja turvallisuutta. Haluamme myös omilla toimillamme ehkäistä koronaepidemian pahenemista. Näistä syistä Ilmailuliiton toimisto siirtyy tekemään etätyötä keskiviikosta 25.11.2020 lähtien, sanoo toiminnanjohtaja Timo Latikka Ilmailuliitosta.

 

Palvelemme etänä

Etätyön aikana liiton toimisto on suljettu vierailuilta. Työn kannalta vain välttämättömissä tapauksissa voidaan pitää fyysisiä tapaamisia. Näistä tapaamisista sovitaan aina etukäteen. Ilmailuliiton sisäiset kokoukset järjestetään etäkokouksina.

 

Ilmailuliiton toimisto palvelee etänä normaalien aukioloaikojen mukaisesti.

 

SIL-luokan vuokraus ja liiton lainattavien tavaroiden (vaa’at, megafonit, yms.) käyttäminen on jatkossakin mahdollista. Toimistolla käynnistä, tavaroiden hakemisesta ja palautuksista on kuitenkin sovittava etukäteen toimisto- ja jäsensihteerin kanssa. Pidäthän huolta sekä omasta että liiton henkilökunnan terveydestä ja käytät kasvomaskia sekä käsidesiä vieraillessasi toimistolla. Mikäli sinulla on koronavirukseen sopivia oireita, peruuta tapaaminen ja tee oirearvio osoitteessa Omaolo.fi tai ota yhteyttä terveydenhuoltoon puhelimitse.

 

–Liiton toimisto oli etätöissä keväästä loppukesään koronaviruksen ensimmäisen aallon aikana. Saimme tuolloin hyviä kokemuksia etätyön onnistumisesta. Koronavirus on haaste koko yhteiskunnalle, suhtaudutaan siihen vakavasti, mutta ei panikoiden. Ilmailussa olemme tottuneet pitämään yllä hyvää turvallisuuskulttuuria. Pidetään sitä yllä myös tässä poikkeuksellisessa tilanteessa, sanoo Latikka.

 

Seuraamme koronaepidemian kehittymistä sekä viranomaisten määräyksiä ja suosituksia. Kun palaaminen normaaliin lähityöhön on turvallista, tiedotamme asiasta liiton viestintäkanavilla.