06.10.2020 Uutiset

Avainhenkilöpäivien aiheena mm. miehittämätön ilmailu ja lennokkitoiminnan määräysmuutokset

Ilmailuliiton Avainhenkilöpäivät järjestettiin viime viikonloppuna Helsingissä. Liiton kansainväliset FAI delegaatit, ilmatilatyöryhmä, turvallisuustoimikunta, Urheiluilmailuopiston ja liiton henkilökunta sekä liiton hallitus ja lajitoimikuntien edustajat kokoontuivat keskustelemaan ajankohtaisista asioista kaksipäiväiseen seminaariin.

Aiheina olivat nyt erittäin ajankohtaiset miehittämätöntä ilmailua koskevat UAV-säädökset ja lennokkitoiminnan määräysmuutokset, liitossa tehtävä ilmailun turvallisuustyö, liiton toimintastrategia ja säännöt, yhteiskuntavastuu ja vakuutukset. Paikalla oli myös ilmailua harrastava nuori, joka kertoi kokemuksistaan ilmailun parissa. Lisäksi tilaisuudessa esiteltiin SIL Eagles -mallia, jolla yhdistykset voivat tutustuttaa lapsia ja nuoria ilmailuharrastukseen. Myös Urheiluopiston työstä oli esitys.

Esitykset

EAS Nils Rostedt EU-edunvalvonnan tilannepäivitys 20201004

Suomen Urheiluilmailuopisto Matti Huovialatilannekatsaus

Sääntömuutosesityksiä syyskokoukselle, Timo Latikka SIL tmj.

Turvallisuustoimikunta, Mari Lehtonen TT pj.

UAV säädökset, Esa Stenberg, ylitarkastaja Traficom

Yhdenvertaisuus ja tasa-arvo, Timo Hyvönen SIL hallitus pj.

Yhteiskuntavastuu, ympäristö Jari Lehti SIL Laji ja valmennuspäällikkö

Yleisilmailu, Timo Hyvönen SIL hallitus pj.

Esitys_SIL_Avainhlo_paivat_UAV_final