lukeaksesi lehdessä julkaistut artikkelit
Kirjaudu jäsentunnuksilla
29.09.2020 Uutiset

Ilmailuliitto esittää Petteri Tarmaa FAI:n hallitukseen

Petteri Tarma

 

Suomen Ilmailuliitto esittää pitkäaikaista puheenjohtajaansa Petteri Tarmaa kansainvälisen urheiluilmailujärjestön Federation Aeronautique lnternationale FAI:n hallitukseen. Asiasta päättää FAI:n yleiskokous joulukuun alkupuolella.

 

Petteri Tarma toimi kuusi vuotta Ilmailuliiton puheenjohtajana. Hänen toimintakaudellaan liiton talous vakautettiin, tehtäviä laajennettiin ja henkilökunta kaksinkertaistettiin. Tämä edellytti yhdistyksen toimintojen ja palveluiden huolellista läpikäymistä.

 

Liiton vuosikokous nimitti Tarman tänä vuonna kunniapuheenjohtajaksi. Kyseessä on todellinen kunnianosoitus, sillä Tarma on kolmas kunniapuheenjohtajaksi nimetty henkilö liiton sadan toimintavuoden aikana.

 

Tarmalla on laaja kokemus sekä ammatti- että urheiluilmailusta. Hän on työskennellyt Finnairilla lentokapteenina vuodesta 1997 alkaen. Tarman työura Finnairilla alkoi 1989 liikennelentäjänä. Hän kuuluu myös lentäjien rekrytointitiimin. Tarman harrastuksia ovat riippuliito, purjelento, vesikonelentäminen, ultrakevytlento ja RC-lennokit sekä unlimited-tason taitolento sekä historialliset ilma-alukset (DC 3, AT-6,  Gloster Gauntlet).

 

Tarman aktiiviseen ja monipuoliseen ilmailuharrastukseen kuuluu myös järjestötyö. Hän on toiminut:

  • Joensuun Ilmailukerhon hallituksen jäsenenä 2 vuotta
  • Urheilutaitolentäjät ry:n sihteerinä 2 vuotta
  • Aviators Association ry:n varapuheenjohtajana 11 vuotta (jatkuu)
  • Suomen Ilmailuliiton puheenjohtaja, 6 vuotta
  • FAI:n taitolentokomitean CIVA:n Suomen varadelegaatti, 6 vuotta
  • FAI:n varapuheenjohtaja, 6 vuotta
  • Suomen ilmailunäytös Oy:n hallituksen puheenjohtaja, 2 vuotta
  • Suomen Ilmailuliiton kunniapuheenjohtaja 13.6.2020 alkaen.

 

Ilmailuliiton näkemys on, että Petteri Tarmalla on hyvä visio FAI:n kehittämiseksi. Hänestä FAI:n tulee sopeuttaa toimintansa nykyisten tulojen mukaiseksi, kehittää ja ylläpitää vakaata taloutta sekä hankkia uusia rahoittajia. FAI:n tulisi myös lisätä resursseja markkinointiin ja tehdä yhteistyötä muiden urheilulajien kanssa näkyvyyden lisäämiseksi.

 

Tarman mielestä FAI:n tulisi luoda entistäkin paremmat suhteet ilmailuviranomaisiin, esimerkiksi Euroopan lentoturvallisuusvirasto EASA:an. Hyvien suhteiden avulla FAI voisi vaikuttaa tehokkaammin urheiluilmailua koskeviin päätöksiin, ilmatilauudistuksiin ja ilmailun sääntelyn kehittämiseen. FAI tarvitsee laajoja verkostoja ja hyviä suhteita ilmailualan toimijoiden, jäsenjärjestöjensä ja muiden  yhteiskunnallisten vaikuttajien kanssa.

 

Tarma pystyy edistämään FAI:n toimintaa, koska hän on lentokapteenina tottunut työskentelemään monikultuurisessa ympäristössä sekä johti pitkään ja menestyksekkäästi Suomen Ilmailuliiton toimintaa. Tarman työskentelytapa on aktiivinen ja uusia mahdollisuuksia avaava. Hän haluaa myös kehittää uusia tapoja, jotta FAI:n ääni kuuluu paremmin esimerkiksi ympäristö- ja ilmatilakysymyksistä päättävissä, globaaleissa organisaatioissa.

 

Lisätietoja

Petteri Tarma

liikennelentäjä

050 3930163

petteri.tarma@ilmailuliitto.fi

 

Timo Latikka

toiminnanjohtaja

Suomen Ilmailuliitto ry

040 579 1817

timo.latikka@ilmailuliitto.fi