10.09.2020 Uutiset

Ilmailuliitosta Ruska 2020 -harjoitus ei juuri rajoita ilmailua

Ilmailuliitto toteaa, että RUSKA 2020 -harjoituksen ilmatilavaraus vaikuttaa huomattavaan määrään harrasteilmailun lentopaikkoja, mutta harjoitus on ajankohdallisesti ja alueellisesti suunniteltu niin, että se rajoittaa harrasteilmailua melko vähän. Ilmailuliitto katsoo, että Alavuuden lentopaikan laskuvarjohyppytoiminta mahdollistamalla RUSKA 2020 -ilmatilavaraus on muutoin toteuttavissa sellaisenaan. Ilmailuliitto antoi Traficomille aiheesta lausunnon 3.9.2020.

Ilmavoimat haluaa perustaa tilapäisen harjoitusalueen RUSKA 2020 ja tilapäisen rajoitusalueen EFR483 RUSKA PUDASJÄRVI. Ilmavoimat esittää harjoitukselle ilmatilankäytön etuoikeuksia. Asia selviää Ruska 2020 vaiheen 1 ja vaiheen 2 kartoista.