29.07.2020 Tiedotteet

Ilmailuliiton vakuutus kattaa liiton alaiset ilmailulajit

Ilmailuliiton jäsenetuihin kuuluu vakuutus. Ilmailuliiton vakuutus on voimassa Suomen ilmailumääräysten mukaisessa ilmailutoiminnassa. Vakuutus on voimassa, kun jäsenmaksu on maksettu ja jäsen harrastaa liiton alaisia jäsenlajeja.

 

Ilmailuliiton alaiset ilmailulajit ovat: moottorilento, riippu- ja varjoliito, moottoripurjelento, drone-lennättäminen, laskuvarjourheilu, ultrakevytlentäminen, purjelento, experimental-rakentaminen ja -lentäminen, tunnelilentäminen, nousuvarjotoiminta, lennokkiurheilu, kuumailmapallo- ja kaasuilmapallolentäminen.

 

Ilmailuliitto muistuttaa jäsenvakuutuksen voimassaolon ehdoista paljon julkisuudessa olleiden base-hyppyjen vuoksi. Base-hypyt tehdään kiinteältä alustalta toisin kuin laskuvarjohypyt, jotka hypätään lentokoneesta. Base-hypyt eivät ole Suomen ilmailumääräysten mukaista ilmailutoimintaa, eikä liiton vakuutus kata niitä.

 

Vakuutuskorvauksia maksetaan vakuutusehtojen mukaisesti.

Lisätietoja jäsenetuihin kuuluvista vakuutuksista tai vakuutusalennuksista: