13.06.2020 Tiedotteet

Kevätkokous ei lisännyt yleisilmailu-sanaa liiton sääntöihin

Ilmailuliiton sääntömääräinen kevätkokous käsitteli sääntöjen muuttamista. Sääntömuutosesitys on nähtävillä liiton internet-sivuilla.

Puheenjohtaja Timo Hyvönen kertoi, että sääntömuutoksessa on kyse sanamuodon täsmentämisestä ja että Ilmailuliitto on alusta lähtien ollut myös yleisilmailun etujärjestö. Sääntömuutosehdotuksessa esitetään, että yleisilmailu-sana lisätään sääntöihin. Keski-Suomen Ilmailijat ry:n edustaja Peter Tähtinen ilmoitti, että Keski-Suomen Ilmailijat ry vastustaa sääntömuutosta.

Äänestyksessä annettiin yhteensä 485 ääntä. Kannattajia oli 344 ja  vastustajia 141. Liiton sääntöjen muuttaminen edellyttää kuitenkin kolmea neljäsosaa liiton äänestyksessä annetuista äänistä. Tässä äänestyksessä riittävä määrä jäseniä ei siis puoltanut  sääntömuutosta, eikä sitä näin ollen hyväksytty.