09.03.2020 Tiedotteet

Ilmailuliitto antoi lausunnon ASM-toimintakäsikirjan päivittämisestä

Suomen Ilmailuliitto toteaa 6.3. 2020 liikenne- ja viestintävirastolle antamassaan lausunnossa, että  ilmatilanhallinnan käsikirjan eli ASM-käsikirjan päivityksessä esitetty materiaali on ennakkovalmistelun mukainen ja sisältää myös liiton laatimat muutokset.

 

Harrasteilmailun prioriteettikauden pidentäminen niin, että se alkaa 1.4. parantaa lajin harjoittelumahdollisuuksia olennaisesti. Nummelan ja Hyvinkään varausoikeuksien nostaminen perustuu vuonna 2018 simuloitujen Helsinki-Vantaan tuloreittimuutosten yhteydessä tehtyihin havaintoihin. Nummelan EF D133A sekä Hyvinkään EF D127 A -alueiden etuoikeuden korottaminen edistää olennaisesti purjelennon perus- ja matkalentokoulutuksen lentoturvallisuutta ja parantaa lajin toimintamahdollisuuksia.

 

Ilmailuliitto katsoo, että esitettyjen muutosten hyväksyminen on lentoturvallisuuden sekä toimintaedellytysten kannalta välttämätöntä.

 

Lisätietoja edunvalvonnasta