11.02.2020 Tiedotteet

Hallituksen päätöksiä 6.2.2020

Ilmailuliiton hallituksen kokouksessa 6.2.2020 hallitus mm:

merkitsi tiedoksi, että:

• Pj Hyvönen ja tmj Latikka ovat osallistuneet ilmapartiolippukunta Malmin Tuulenkävijät ry:n 5-vuotisjuhlaan Malmin pyöreällä 12.1.2020.
  • Pj Hyvönen on tavannut Viron ilmailuliiton puheenjohtaja Priit Palumaan Tallinnassa 24.1.2020.
  • Pj Hyvönen ja tmj Latikka ovat osallistuneet Malmin lentokenttäalueen maanvuokralaisten järjestämään tapaamiseen 15.1.2020 KILA:ssa, Malmilla.
  • Tmj Latikka on osallistunut Olympiakomitean toiminnanjohtajien aamuinfoon 22.1.2020.
  • PRH on merkinnyt liiton sääntömuutoksen yhdistysrekisteriin 13.1.2020.
  • Liiton avainhenkilöille on perustettu oma MS Teams -alustalla oleva Tiimi, johon on kutsuttu liiton hallitus, lajitoimikuntien puheenjohtajat ja varapuheenjohtajat sekä jäsenet, Turvallisuustoimikunnan jäsenet, Ilmatilatyöryhmän jäsenet, liiton toimiston henkilökunta, Suomen Urheiluilmailuopisto Oy:n henkilökunta, Suomen Ilmailunäytös Oy:n hallitus ja liiton kansainväliset delegaatit.
  • FAI on 20.1.2020 ilmoittanut, että vuoden 2022 FAI World Air Games on peruttu.
  • Ilmailuliitto on 23.1.2020 jättänyt Liikenne- ja viestintäministeriölle lausunnon valtakunnallisen liikennejärjestelmäsuunnitelman (Liikenne 12) vaikutusten arviointiohjelmasta.
  • FAI:n puheenjohtaja Robert Henderson on lähettänyt ”Puheenjohtajan ajatuksia tammikuu 2020” kirjeen 9.1.2020.
  • FAI:n puheenjohtaja Robert Henderson on lähettänyt ”Puheenjohtajan kirjeen” 4.2.2020.
  • Edunvalvonta-asiantuntija Juha Silvennoinen on 4.2.2020 laatinut katsauksen vakuutusasioihin.
  • Vpj Kokkonen on 1.-2.2.2020 osallistunut laskuvarjolajin Turpaboogeihin Tampereella.

Lisäksi hallitus teki mm. seuraavat päätökset:

• Hallitus päätti esittää liiton kevätkokoukselle, että liiton sääntöjä muutetaan liitteen sääntömuutosesityksen mukaisesti. Esityksessä liiton sääntöihin lisätään harraste- ja urheiluilmailun rinnalle yleisilmailu.
  • Hallitus päätti, ettei konsernitilinpäätöstä tehdä vuodelta 2019. Tarkastellaan asiaa uudelleen vuoden päästä 2020 tilinpäätösten osalta.
  • Hallitus hyväksyi Ilmailuliiton kevätkokouksen kutsun ja asialistan.
  • Hallitus merkitsi Urheilun oikeusturvalautakunnan päätöksen 3/2020 (http://www.oikeusturvalautakunta.fi/paatokset/vuosi-2020/3-2020-purjelento-arvokisavalint/) tiedoksi.
  • Hallitus keskusteli pääkaupunkiseudun yleisilmailun tilanteesta.
  • Hallitus päätti osallistumisesta seuraaviin tapahtumiin:
    • 8.-10.2. Purjelennon pakkasparlamentti, Viking Line – Hyvönen osallistuu
    • 15.-16.2. EUT/MT talvipäivät, Hankasalmi – Hyvönen osallistuu
    • 29.2.-1.3. Hauho Ski in (ei ohjelmaa liitteenä) – Hyvönen osallistuu
    • 4.3. sähkölentoseminaari, Helsinki – Vasama osallistuu
    • 13.-14.6. Ilmailuliiton päälentonäytös, Kauhava – koko hallitus osallistuu
  • Hallitus merkitsi tiedoksi Suomen Urheiluilmailuopisto Oy:n taloustilanteen ja operatiivisen katsauksen.
  • Hallitus merkitsi tiedoksi Suomen Ilmailunäytös Oy:n taloustilanteen ja operatiivisen katsauksen.
  • Hallitus merkitsi tiedoksi liiton talousseurannan.
  • Hallitus merkitsi tiedoksi toiminnanjohtajan tekemän selvityksen jäsenrekisteritilanteesta.
  • Hallitus merkitsi tiedoksi Finavitecin Ilmailijat ry:n jäsenyyden päättymisen yhdistyksen purkautumisen takia.
  • Hallitus merkitsi tiedoksi urheilujärjestöjä koskevan työehtosopimuksen neuvottelutilanteen.
  • Hallitus valitsi liiton edustajaksi European Air Sports -järjestön yleiskokoukseen 17.-19.4.2020 Nils Rostedtin.
  • Hallitus päätti kokoontua seuraavan kerran to 27.2.2020 klo 17 Ilmailuliitossa.