27.01.2020 Tiedotteet

Drone-harrastajat pääsevät tutustumaan FinnHEMS:in lääkärihelikopteri-tukikohtaan

Dronea lennätettäessä tulee ottaa huomioon muut ilmatilan käyttäjät.

Suomen Ilmailuliitto ja FinnHEMS:in eteläisten tukikohtien operaattori, Skärgårdhavets Helikopter Tjänst Ab/SHT järjestävät nuorille ja uusille drone-harrastajille tutustumistilaisuuden Helsinki-Vantaan tukikohtaan.

Tilaisuudessa keskustellaan yhdessä dronen turvallisen lennättämisen perusteista, esimerkiksi ilmatilarajoituksista ja siitä, miksi maksimilennätyskorkeudet ovat tärkeitä. Miehittämättömiä ilma-aluksia koskeva lakimuutos tulee voimaan 1.7.2020.

Paikalla on henkilöitä Ilmailuliitosta, FinnHEMS:stä, lennonjohdosta, ilmailukarttasovellus Aviamapsista sekä ilmailuviranomaiselta. Suurin osa heistä on itsekin drone-harrastajia.

Tilaisuus järjestetään 18.2.2020 kello 17.30– 19.45 Vantaan tukikohdassa (Vesikuja 9, Vantaa). Vierailusta kiinnostuneet voivat ilmoittaa halukkuudestaan osallistua tapahtumaan ilmoittautumislomakkeella.

Tilaisuuteen mahtuu noin 20 henkeä. Vastaavia tilaisuuksia pyritään järjestämään uudestaan myös jatkossa sekä muissakin lääkärihelikopteritukikohdissa.

Markus Sinervä markus.sinerva@ilmailuliitto.fi