20.12.2019 Tiedotteet

Ilmailuliiton tukisäätiö tukee harrasteilmailua 100 000 eurolla

Suomen Ilmailuliiton tukisäätiö sr julistaa haettavaksi ennätysmäisen tukisumman. Säätiö voi tukea keväällä 2020 ilmailua jopa 100 000 eurolla. Suomen Ilmailuliittoon kuuluu parisataa ilmailukerhoa eri puolilla Suomea. Näin ollen tukisumma tulee vaikuttamaan useilla eri paikkakunnilla.

Tukisäätiö painottaa avustuksia myöntäessään hakemuksia, joilla saadaan lisää nuoria ilmailun pariin ja lisätään tietoisuutta ilmailun harrastusmahdollisuuksista. Avustussumma on saatu kokoon erityisesti kuluneen kauden hyvän sijoitustuoton ansiosta.

– Satavuotinen historiamme ansaitsee yhtä uljaan tulevaisuuden. Siksi haluamme nyt kannustaa hakijoita keskittymään nuoriin ja heidän harrastamistaan auttaviin projekteihin, tukisäätiön hallituksen puheenjohtaja Raimo Makkonen kertoo.

Tukisäätiö toivoo hakemuksia projekteille, joilla on pitkälle ulottuvia vaikutuksia.

– Jokainen harrastaja tietää omakohtaisesti, miten paljon ensimmäiset kokemukset ilmailulajeista lisäävät innostusta. Tärkeintä on tutustuttaa nuoret ilmailuharrastuksen moniin muotoihin ja mahdollisuuksiin, sekä kannustaa heitä eteenpäin, Makkonen muistuttaa.

Avustusta haetaan 15.3.2020 mennessä Tukisäätiön verkkosivuilla julkaistuilla hakulomakkeilla www.ilmailuliitto.fi/avustukset2020. Päätökset tuista tehdään tukisäätiön vuosikokouksessa huhtikuussa 2020.

Tukisäätiö on myöntänyt viimeisten kymmenen vuoden aikana avustusta yhteensä 117 hankkeelle. Jaettujen avustusten määrä vuosina 2010–2019 on ollut yhteensä 222 570 euroa Eniten rahaa avustuksina on myönnetty lentopaikoille (43 760 €) koulutukseen (32.650 €) ja kilpailujen järjestämiseen (26.500 €).

Suomen Ilmailuliiton tukisäätiö on yleishyödyllinen vuonna 1999 perustettu säätiö, jonka tarkoituksena on ilmailun edistäminen kaikilla harrastealoilla.

Lisätietoja:

Suomen Ilmailuliiton tukisäätiö sr

Tietoa tuen hakemisesta ja lomakkeet