18.12.2019 Tiedotteet

Ilmailuliitto haluaa lisätietoa EFHK FRA DEP -reitin lisäyksen vaikutuksesta Utin laskuvarjohyppytoimintaan

Ilmailuliitto haluaa uudelleen lasuntokierrokselle ANS Finlandin esityksen EFHK FRA DEP -reitin lisäyksestä. Lausuntopyyntöön pitää lisätä asiaa koskevat, yksityiskohtaiset tiedot. Saadusta lausuntopyynnöstä ei käy ilmi, millä korkeuksilla RWY 04R:ltä lähtenyt liikenne pääsääntöisesti on Utin TMA:n rajalla. Esitetty reititysmahdollisuus saattaa vaikuttaa Suomen vilkkaimman laskuvarjourheilukeskuksen Utin toimintaan merkittävästi.

Lausunto

Ilmailuliitto turvaa harrasteilmailun toimintaedellytyksiä, seuraa ilmailun lainsäädännön ja määräysten kehitystä sekä luo ja vahvistaa  strategisia kumppanuuksia viranomaisten ja muiden toimijoiden kanssa harrasteilmailuun liittyvissä asioissa.

Lisää edunvalvonnasta