06.06.2019 Uutiset

Ilmailuliitto tuo harrasteilmailijoiden näkemyksen LVM:n kansallisen sääntelyn valmisteluun

Liikenne- ja viestintäministeriö on kutsunut Ilmailuliiton mukaan valmistelemaan kansallista sääntelyä. Ministeriö järjestää kaksi erillistä työpajaa kuullakseen harrasteilmailijoiden näkemyksiä ja kokemuksia. Ilmailuliitto osallistuu työpajoihin asiantuntevalla delegaatiolla.

Ensimmäinen työpaja liittyy tulevaan EASAn miehittämättömän ilmailun määräykseen sisältyvään kansallisen sääntelyn valmisteluun. Työpajassa keskustellaan miehittämättömien ilma-alusten lennättämisen ikärajoista ja vakuuttamisesta sekä miehittämättömien ilma-alusten sekä lennokkien lennättämisestä ilmailukerhoissa.

Toinen työpaja koskee UL-lentotoimintaa. Se on jatkoa viime syksynä ministeriössä aloitetulle EU:n perusasetukseen liittyvän kevyen ilmailun kansallisen opt-out -mahdollisuuden valmisteluun. Esillä on muun muassa kansallisen sääntelyn piiriin (opt-out) kuuluvan kevyeksi määritellyn kaluston määritelmän laajentaminen. Hallituksen esitys tässä perusasetuksen opt-out -asiassa pyritään saamaan valmiiksi kesän aikana.

 

Lisätietoa

edunvalvonta-asiantuntija Juha Silvennoinen puh. 044 774 2228, juha.silvennoinen@ilmailuliitto.fi