22.05.2019 Tiedotteet

Ilmailutapahtuma täyttää Malmin lentoaseman koneilla ja yleisöllä viikonloppuna

Malmi 80 vuotta. Kuva: Timo Porthan

Helsinki-Malmin lentoasemalla on lauantaina 25.5. klo 10–18 avoin ilmailutapahtuma kaikille ilmailusta ja Malmin lentoaseman tulevaisuudesta kiinnostuneille. Suomen Ilmailuliitto järjestää 100-vuotisjuhlansa kunniaksi ilmailulajien esittelyä, kun Malmin lentoasemalla vietetään perinteistä Fly In -tapahtumaa.

Fly In on lentokoneiden kokoontumistapahtuma, ja odotettavissa on kymmeniä koneita Suomen lisäksi ainakin Ruotsista, Virosta ja Latviasta.

Eri ilmailulajeja esitellään ilmassa, kentällä ja nykyisin muulta lentokäytöltä suljetussa hangaarissa. Yleisöllä onkin nyt harvinainen mahdollisuus nähdä tämä valmistuessaan Euroopan kolmanneksi suurin rakennus sisäpuolelta. Tapahtuma-alueelta on hyvä näkymä myös lentotoimintaan, jota kommentoi Suomen johtava ilmailuhistorian asiantuntija, aluelennonjohtaja Jouni Laukkanen.

Tilaisuuden avaa ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen kello 12. Tämän jälkeen järjestäjien edustajista Malmin lentoaseman ystävät ry:n puheenjohtaja Timo Hyvönen kertoo lentoaseman tilanteesta ja Suomen Ilmailuliiton toiminnanjohtaja Timo Latikka kertoo Ilmailuliiton toiminnasta Suomen yleisilmailussa. Esitysten jälkeen on tilaisuus haastatteluihin ja kysymyksiin.

Toiminnanjohtaja Timo Latikka kertoo Ilmailuliiton tavoitteista: “Ilmailuliiton tehtävä on edistää harraste- ja yleisilmailua Suomessa. Haluammekin tuoda eri ilmailulajit yleisön nähtäville tänne Malmille. Ammattilentäjän tie alkaa useimmiten harrastuksesta, ja ilmailukerhoissa kustannustasokin pysyy hyvin kohtuullisena.”

 

Malmin lentoaseman ystävät ry:n puheenjohtaja Timo Hyvönen korostaa Malmin roolia Suomen yleisilmailussa: “Malmin yleisilmailun mittakaava on Suomessa ylivoimainen. Yhdistyksemme päätavoite on säilyttää historiallisesti arvokas Malmin lentoasema ilmailukäytössä, mikä takaa myös yleisilmailun mahdollisuudet pääkaupunkiseudulla. Malmi on siihen loogisin, edullisin ja toimivin ratkaisu.”

Ilmailujuhla on avoin ja maksuton kaikille osallistujille. Lentoaseman ravintola on avoinna, ja pyöreän terminaalin aulassa on historiallisten valokuvien näyttely kentän alkuvuosikymmeniltä. Kenttäalueella on myös muita oheistoimintoja yleisölle.

 

Median ilmoittautumiset ja mahdolliset haastattelupyynnöt toivotaan perjantaina 24.5.2019 klo 16 mennessä sähköpostitse tai puhelimitse. Mediayhteydet: hanna.laine@ilmailuliitto.fi, 044-703 4155.

 

Lisätietoja:

Malmin lentoaseman ystävät ry: puheenjohtaja Timo Hyvönen, puheenjohtaja@malmiairport.fi, 050-3748371, www.malmiairport.fi

Suomen Ilmailuliitto ry: toiminnanjohtaja Timo Latikka, timo.latikka@ilmailuliitto.fi, 040-579 1817, www.ilmailuliitto.fi

 

Helsinki-Malmin lentoasema on sulkemisuhan alla, mutta toiminta jatkuu vilkkaana. Vuonna 2018 Malmilta lennettiin 38397 operaatiota. Malmi on ylivoimaisesti Suomen toiseksi vilkkain lentokenttä lentokoulutuksen ja yleisilmailun ansiosta. Lentotoiminnan jatkosta tulevina vuosina pyritään aktiivisesti saamaan keskusteluyhteys Helsingin kaupungin asianosaisiin, sillä kentän asemakaava ei salli muuta käyttöä.