lukeaksesi lehdessä julkaistut artikkelit
Kirjaudu jäsentunnuksilla
29.04.2019 Uutiset

Oulu Skydive Center ry täyttää 50 vuotta

Oulu Skydive Center ry täyttää 7.5.2019 50 vuotta. Kerho on yksi Suomen vanhimmista yhä toimivista laskuvarjokerhoista. Marraskuussa 2018 Oulun Laskuvarjokerho ja Skydive Oulu yhdistyivät. Silloin kerhon nimeksi muutettiin Oulu Skydive Center ry.

Juhlavuoteen kuuluvat erilaiset tapahtumat normaalin hyppy- ja koulutustoiminnan lisäksi. Ensimmäisestä laskuvarjohypystään unelmoiville järjestään juhlakurssi. Varsinaista 50-vuotisjuhlaa vietetään 4.5. juhlallisin menoin. Ohjelmassa on luvassa mm. palkitsemisia, kerhon toimintavuosista kertovan elokuvan ensi-ilta ja elävää musiikkia.

Kerhossa hypätään vuosittain noin 4 000 hyppyä ja koulutetaan kursseilla noin 150 henkilöä. Kerhossa on 250 jäsentä, joista todella aktiivisia on lähes 50. Neljäsosa hyppääjistä on naisia. Viidenkymmenen toimintavuoden aikana on hypätty yhteensä 120 000 hyppyä, joista oppilaat ovat hypänneet lähes 32 000. Tandemhypyn on kokenut noin 1 400 oppilasta.

Kerhon jäseniä hyppää Suomen maajoukkueessa kahdessa lajissa: naisten freestylessä (FinOne), ja muodostelmahypyissä (Pro-Team).