26.04.2019 Uutiset

Suomen ennätyksiä tuulitunnelilentämisen MM-kilpailuissa

Pro-Team. Kuva: FAI / Weembi / 198. Photography

Järjestyksessään kolmannet tuulitunnelilentämisen MM-kilpailut järjestettiin Ranskan Lillessä sijaitsevassa Weembi-tuulitunnelissa 17. – 20.4.2019. Suomen joukkueet Pro-Team ja Wait For It tekivät uudet Suomen ennätykset.

4-way kuviohyppykilpailussa Suomen maajoukkue Pro-Team teki uuden 10 kierroksen Suomen ennätyksen. Yhteistulos 10 kierroksella oli 246 pistettä. Pro-Team rikkoi näin ollen vain reilu 3 viikkoa vanhan Suomen ennätyksen, jonka joukkue teki tuulitunnelilentämisen Suomen mestaruuskilpailuissa Helsingin Föönissä. Joukkue teki myös kaikilla 10 kierroksella jokaisella vähintään 20 pistettä. Pro-Team sijoittui MM-kilpailussa 11. sijalle.

Tunnelmat joukkueen sisällä olivat hieman kaksijakoiset, koska tavoitteena oli rikkoa 250 pisteen raja. Harjoituksissa joukkue on pystynyt jopa yli 270 pisteen vauhtiin 10 kierroksella, mutta vielä tässä vaiheessa sitä ei saatu siirrettyä itse kilpailusuoritukseen. Pro-Team jatkaa tuulitunneliharjoittelua vielä Pyhtään Sirius-tunnelissa ennen ulkokauteen siirtymistä. Kauden päätavoite on laskuvarjourheilun World Cup-kilpailu Arizonan Eloy:ssa lokakuussa. Joukkueessa hyppäävät Kimmo Pohjola, Kalle Pohjola, Emilia Sormunen, Eija Suvala, Juho Mikkola ja Juha Huusari.

Myös Suomen vertikaalikuviohyppäämisen joukkue Wait For It saavutti uuden 10 kierroksen Suomen ennätyksen: 142 pistettä. Joukkueessa hyppäävät Viivi Naakka, Juha-Matti Sironen, Jaakko Sormunen ja Jenni Mansner.

Artistilajeissa 4 vuoden takainen maailmamestari Inka Tiitto sijoittui kahdeksanneksi ja Heidi Lindewall sijalle 17.

Weembi tuulitunneli on 17 jalan vapaapudotusimulaattori, joka suuren kokonsa vuoksi mahdollistaa jopa 8-hengen muodostelmahyppäämisen.

 

Pro-Team kuva

Tulokset ja videot