16.01.2019 Tiedotteet

Lasten ja nuorten piirustuskilpailu: jaa unelmasi lentämisestä

Piirustuskilpailun satoa 2018

Kansainvälinen ilmailuliitto FAI järjestää piirustuskilpailun, jolla kannustetaan lapsia ja nuoria tarttumaan kynään ja jakamaan unelmansa lentämisestä. Suomen Ilmailuliitto järjestää Suomen esikarsinnan.

Oletko katsellut taivaalle haaveillen, millaista olisi lentää? Jos olet, niin et ole yksin! Jokin taivaalle katsomisessa saa meidät unelmoimaan. Minne sinun mielikuvituksesi vie, kun katsot taivaalle? Lennätkö lentokoneella, helikopterilla, lennokilla, kuumailmapallolla vai jollain muulla tapaa? Mikä on sinun unelmasi lentämisestä?

Piirustuskilpailuun voivat osallistua kaikki 6–17-vuotiaat Suomessa asuvat lapset ja nuoret.  Osallistujat jaetaan ikäryhmittäin kolmeen sarjaan: 6–9-vuotiaat, 10–13-vuotiaat ja 14–17-vuotiaat. Vuosittaisen kilpailun teemana on tänä vuonna ”Unelmani lentämisestä!” (My dream to fly!).

Kilpailu on kaksiosainen. Suomen Ilmailuliitto järjestää Suomen esikarsinnan ja lähettää kunkin sarjan kolme parasta työtä kansainväliseen loppukilpailuun. Kansainvälisen ilmailuliiton FAI:n raati valitsee koko kilpailun voittajat. Lisäksi Suomen Ilmailuliitto palkitsee esikarsinnan jokaisen sarjan parhaan työn.

Kilpailuun osallistutaan A3-kokoisella piirroksella. Välineenä voi käyttää esimerkiksi vesivärejä, öljyvärejä tai tusseja. Osallistuakseen kilpailuun kilpailutöiden tulee olla perillä 14.3.2019 mennessä Suomen Ilmailuliiton toimistolla. Töitä ei palauteta osallistujille.

Piirustuskilpailu on järjestetty vuodesta 1986 saakka.

 

Lisätietoa

Osallistumisohjeet

Virallinen kisasivu (FAI)