08.01.2019 Tiedotteet

Ilmailijat pelastavat henkiä – #lennähdäluovuttamaan

Suomen Ilmailuliitto on juhlavuotensa kunniaksi käynnistänyt #lennähdäluovuttamaan -verenluovutuskampanjan. Kampanjassaan Ilmailuliitto kannustaa jäseniään tekemään hyvää – luovuttamaan verta.

Kampanja on käynnissä 8.1.-31.10.2019. Kampanja-aikana oman VeriRyhmän perustaneet liiton jäsenkerhot ovat mukana kilpailussa, jossa Ilmailuliitto palkitsee eniten verta luovuttaneet kerhot. Yksittäiset jäsenet voivat luovuttaa verta Ilmailuliiton VeriRyhmässä.

Suomessa tarvitaan joka arkipäivä 800 verenluovuttajaa, jotta potilaat saavat tarvitsemansa verivalmisteet. Verivalmisteita tarvitaan esimerkiksi leikkauspotilaiden, onnettomuusuhrien, syöpää sairastavien ja keskoslasten hoitoon. Luovuttamalla verta voi pelastaa toisen ihmisen hengen. Ilmailuliitto kannustaakin harrasteilmailijoita ryhtymään hengenpelastajaksi.

 

Lisätietoa

#lennähdäluovuttamaan-kampanjasivut

Veripalvelun verkkosivut

 

#lennähdäluovuttamaan #ilmailuliitto #ojennakätesi #veripalvelu #verenluovutus