12.11.2018 Uutiset

Lennokki- ja droneseminaarissa palkittiin parhaat

Viime lauantaina järjestettiin lennokki- ja dronelajin palkintojenjakotilaisuus ja seminaari Hotelli Arthurissa Helsingissä.

 

Vuoden lennokkiurheilija on Timo Forss

Vuoden lennokkiurheiljan titteli ja Pohjolan Malja myönnettiin Timo Forssille. Alle 22-vuotiaan menestyneen lennokkiurheilijatulokkaan palkinto, Pilvenveikkojen Malja, myönnettiin Nikolas Autiolle.

Lennokkimestarimerkki jaettiin Jyrki Lehtiselle, Vesa-Pekka Murtovaaralle, Ari Holmströmille, Anssi Aunolalle, Juho Heikkilälle ja Kimmo Valkoselle. Mestarimerkin saa, kun on kerännyt kauden aikana vähintään 50 pistettä. Pisteitä kerryttävät hyvät sijoitukset eri kilpailuissa. Lisäksi pistemäärään saa sisältyä yksi Suomen ennätys. Lennokkimestarimerkkiä on jaettu yhteensä 102 kappaletta.

Kauden aikana tehtiin myös kaksi uutta Suomen ennätystä. Tapio Linkosalo F1M Vapaastilentävät sisälennokit (halli 8m-15m: 16min 36sek) ja Simo-Pekka Reponen F1D Vapaastilentävät sisälennokit, mikrofilmarit (halli 15m-30m: 18min 17sek).

Tilaisuudessa jaettiin myös SM-mitalit ja Suomen cup -mitalit.

 

Onnittelut kaikille palkituille!

 

Tapahtumassa oli mielenkiintoisista puheenvuoroja

Seminaariosuuden puheenvuorot käsittelivät ajankohtaisia aiheita ja menneitä tapahtumia sekä kilpailuja.

Lennokkitoimikunnan puheenjohtaja Anssi Aunola kertoi toimikunnan kauden merkittävimmästä tapahtumasta Spirit of Jämistä. Tapahtuman tarkoitus oli nostattaa lennokkihenkeä ja siinä onnistuttiin.

Dronetoikunnan puheenjohtaja Ari-Pekka Repo kertoi marraskuun alkupuolella käydyistä ensimmäisistä Drone Racing MM-kilpailuista. Kilpailu oli varsinainen mediatapahtumia isolla stadionilla ja palkinnot olivat kymmeniätuhansia euroja. Tällä kertaa suomalaiset eivät päässeet pistesijoilla.

Sen sijaan menestystä tuli Siimaohjattujen taistelulennokkien (F2D) MM-kilpailuista. Kultajoukkueen (Timo Forss, Jussi Forss, Kimmo Valkonen) puheenvuorosta opittiin, että menestyäkseen on tärkeä tuntea vastustajansa.

Tero Salminen lennokkitoimikunnasta kertoi yleisölle, missä EASA:n määräysvalmistelu tällä hetkellä menee. Lennokkitoimikunnan rooli korostuu, jos lennokkeja koskevat määräykset tulevat jäämään kansallisen määräysvallan alaiseksi.

Jonas Stjernberg RPAS Finland ry:stä esitteli ilmatilan reaaliaikaista varausjärjestelmää. U-Space parantaa huomattavasti miehittämättömän ilmailun operointimahdollisuuksia.

Tilaisuuden lopuksi keskusteltiin vielä lennokki- ja dronelajin jäsenmäärän kehityksestä ja mitä sille voisi tehdä. Esiin nousi, etteivät harrastajat tiedä tarpeeksi, mitä liitto ja toimikunnat tekevät. Tiedotusta on siis lisättävä.

 

Tapahtumassa oli noin 40 osallistujaa ja sitä pidettiin erittäin onnistuneena.

 

Tulokset 2018 (SM-kilpailut ja Suomen Cup)

Ohjelmavihko