lukeaksesi lehdessä julkaistut artikkelit
Kirjaudu jäsentunnuksilla
17.09.2018 Uutiset

Kysely urheilun parissa havaitusta ja koetusta kiusaamisesta ja syrjinnästä

Kuva: Esa Nykänen

 

Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisessä tiedekunnassa on käynnistynyt 3-vuotinen tutkimushanke nimeltä PREACT. Tutkimuksen ensimmäisessä vaiheessa toivotaan (kilpa)urheilijoiden, harrasteliikkujien, valmentajien ja ohjaajien vastaavan nimettömänä kyselyyn, joka antaa hankkeelle tietoa  kuluvan vuoden aikana itse koetusta tai liikuntaympäristössä havaitusta kiusaamisesta ja muusta syrjinnästä sekä  syrjinnän koetuista seurauksista.

PREACT- hankkeella on Jyväskylän eettisen toimikunnan puolto. Kyselyyn on mahdollista vastata suomeksi tai ruotsiksi. Hanketta rahoittaa Opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Jyväskylän yliopisto ja johtaa urheilupsykologi, liikuntatieteilijä Marja Kokkonen (marja.kokkonen@jyu.fi; 050 – 3829 335), joka antaa mielellään kyselystä tai koko tutkimushankkeesta lisätietoja.

 

Kyselyt ovat vastattavissa nimettömästi perjantaihin 2.11.2018 saakka.

 

 

 

PREACT-tiivistelmä