lukeaksesi lehdessä julkaistut artikkelit
Kirjaudu jäsentunnuksilla
17.08.2018 Tiedotteet

Purjelentopäivä tarjoaa mahdollisuuden tutustua ympäristöystävälliseen lentämiseen

Purjelentokone taivaalla. Kuva: Pekka Ylipaavalniemi

Eri puolella Suomea toimivat ilmailukerhot järjestävät lauantaina 25. elokuuta Purjelentopäivä-tapahtuman, jolloin lajista kiinnostuneet voivat kokeilla purjelentoa. Tapahtumat ovat osa Pohjoismaista Purjelentopäivää.

 

Mukana on 14 ilmailuyhdistystä eri puolilta Suomea. Purjelentoon pääsee tutustumaan Kymissä, Hyvinkäällä, Räyskälässä, Oripäässä, Piikajärvellä, Jämillä, Kauhavalla, Pieksämäellä, Menkijärvellä, Rautavaaralla, Varkaudessa, Kiteellä, Savonlinnassa ja Sodankylässä.

Moni kerho järjestää purjelennon lisäksi paljon muutakin ilmailuohjelmaa, kuten lentokaluston esittelyä. Tapahtumiin on vapaa pääsy. Tutustumislentojen hinnat ja aikataulut voi tarkistaa kerhojen nettisivuilta.

Lisätietoa kustakin tapahtumasta, löytyy järjestävien kerhojen omilta verkkosivuilta.

 

Korkeutta kerätään nousevissa ilmavirroissa ilman moottoria

Purjelento on hauskaa, edullista ja ympäristöystävällistä lentämistä luonnon ehdoilla. Polttoainetta kuluu ainoastaan lennon alussa, kun moottorilentokone tai vintturi hinaa purjelentokoneen taivaalle. Hinauksen jälkeen lentäjä kerää lisää korkeutta lentämällä ympyrää nousevassa ilmavirtauksessa eli termiikissä. Nostojen merkkinä kesätaivas täyttyy kumpupilvistä. Sään lukeminen onkin tärkeä osa harrastusta.

Turvallisen lentämisen perustaidot opetellaan kurssilla. Kun lentolupakirja suoritettu ja taidot karttuneet, matkalennoilla kierretyt reitit kasvavat satojen kilometrien mittaisiksi ja keskinopeus toiselle sadalle.  Useilla purjekoneilla voi myös lentää taitolentoa, jolloin pääsee kokeilemaan, miltä tuntuvat silmukat ja pystykäännöksien G-voimat.

Purjelentoa harrastaakseen ei tarvitse ostaa omaa purjekonetta. Ilmailukerhot tarjoavat jäsentensä käyttöön monipuolista kalustoa ja koulutusta.

Suomen Ilmailuliitto ja tapahtumaan osallistuvat kerhot toivottavat kaikki ilmailuharrastuksesta kiinnostuneet tervetulleiksi.

 

Lisätietoa

 

Mitä on purjelento: https://www.ilmailuliitto.fi/laji/purjelento/esittely/
Purjelentopäivä: https://www.ilmailuliitto.fi/tapahtumat/pohjoismainen-purjelentopaiva