13.08.2018 Uutiset

Taitolentomaajoukkue kolmoisvoittoon PM-kisoissa

Taitolentomaajoukkueen mitalistit: Kontio, Jägerholm, Pitkänen

Mikko Jägerholm vei suvereenisti Pohjoismaiden mestaruuden johtaen kilpailua alusta lähtien. Sami Kontio ja Tapio Pitkänen kävivät kovan kamppailun kakkossijasta Kontion ottaessa lopulta hopean Pitkäsen sijoittuessa pronssille.

Ruotsissa Skövdessä pidettäviin PM-kisoihin lähdettiin viiden hengen joukkueella. FANAT joukkueen advanced-tulokkaat Harri Kanto ja Robert Obolgogiani tekivät hienon kilpailun saaden kokemusta nyt kansainvälisestä ilmapiiristä advanced-luokassa.

Kisoissa lennettiin hyvien säiden vallitessa neljä ohjelmaa, joissa suomalaiset vankistivat asemiaan alettaessa lentää tuntemattomia ohjelmia.

Sami Kontio jatkaa PM-kisoista lähes suoraan Romaniaan advanced-luokan MM-kisoihin.

Keväällä  Suomen taitolentomaajoukkue team FANAT asetti tavoitteekseen osallistua taitolennon EM-kisoihin vuonna 2019 joukkueena. Hanke käynnistyi keväällä kahdeksan lentäjän voimin. Mukaan valmennusryhmään liittyivät Mikko Jägerholm, Sami Kontio, Tapio Pitkänen, Tero Vallas, Risto Kallinen, Harri Kanto ja Robert Obolgogiani. Jyri Mattila toimii joukkueen johtajana.

Valmentautuminen perustuu yhteistyöhön venäläisen valmennusryhmän kanssa. Valmennustiimiä vetää maailmanmestari Viktor Smolin, jolla apunaan ovat olleet Sergei Rakhmanin, Aleksander Krotov ja Elena Klimovich.

Ensimmäinen viiden päivän valmennusleiri pidettiin Oripäässä toukokuun alussa, jatkoa seurasi Jämillä kesäkuussa ja kolmas leiri pidettiin Kauhavalla heinäkuussa.

Joukkue valmistautui SM-kisoissa ensimmäiseen kansainväliseen kilpailuun hyvissä tunnelmissa. Suomen mestaruuden vei Mikko Jägerholm, toiseksi sijoittui paluun kilpailuareenoille tehnyt Risto Kallinen ja kolmanneksi sijoittui upeasti advanced-luokkaan noussut Harri Kanto.

FANAT-joukkue leireilee seuraavan kerran syyskuussa, jonne odotetaan jälleen huippuvalmentajia Venäjältä. Joukkueen valmentautuminen on tähän asti sujunut lähes suunnitellusti, joskaan huhtikuun leiriä ei voitu pitää talvisten olosuhteiden takia. Lisäksi tekniset ongelmat katkaisivat Tero Vallaksen kauden toukokuussa. Tero on kuitenkin suunnitelmien mukaisesti joukkueessa mukana jälleen tulevalla kaudella.

 

Hyppää kyytiin FANAT-kisalennolle PM-kisojen 2. tuntemattomaan ohjelmaan tästä linkistä.

PM-kisojen tulokset