lukeaksesi lehdessä julkaistut artikkelit
Kirjaudu jäsentunnuksilla
19.06.2018 Uutiset

Poikkeuksellisen hyvät kelit suosivat purjelennon suomenmestaruuskilpailuja

Kimmo Pulkki laskeutumassa
Kimmo Pulkki, kerholuokan Suomenmestari laskeutumassa Kuva: Katja Soikkeli

Lopella Räyskälän Ilmailukeskuksessa järjestettiin 9.-16.6. Suomenmestaruuskilpailut kaikissa purjelennon luokissa. Samalla lennettiin myös kansainväliset Räyskälä Masters-kilpailut. Kilpailujen 45:stä konekunnasta peräti 7 oli saapunut ulkomailta nauttimaan Räyskälän Ilmailukeskuksen loistavista olosuhteista ja taitavasti järjestetystä kilpailusta.

 

”Olin nyt ensimmäistä kertaa Suomessa lentämässä ja täytyy sanoa, että kaikki odotukseni ylittyivät moninkertaisesti. Olen kyllä kuunnellut kanssalentäjieni ylistäviä kertomuksia Suomesta ja etenkin Räyskälästä jo vuosien ajan ja vain odottanut sopivaa hetkeä päästä lentämään täällä” kertoo hallitseva Euroopanmestari ja entinen maailmanmestari, itävaltalainen Wolfgang Janowitsch ja kehuu lisää ”Säät olivat loistavia ja kilpailujen järjestelyt toimivat erinomaisesti. Räyskälän kattavat palvelut ja upea luonto kentän ympärillä ovat vertaansa vailla”.

 

Kilpailunjohtajana toimi jo 2014 järjestetyissä Maailmanmestaruuskilpailuissa kannuksensa ansainnut Heikki Pohjola. ”Säät olivat parasta purjelentosäätä, mitä Suomella on tarjota. Pääsimme lentämään kuusi kilpailupäivää mahdollisesta kahdeksasta, mikä on hyvin poikkeuksellista” toteaa Pohjola ja jatkaa ”Kilpailijat olivat tietysti tyytyväisiä ja ulkomaiset osallistujat olivat hämmästyneitä siitä, miten hienoja lentoja Suomen hyvät säät mahdollistivatkaan. Parempaa mainosta kansainväliselle purjelentoyhteisölle emme olisi saaneet rahallakaan.” hymyilee Pohjola tyytyväisenä.

 

Purjelennon Masters on uudenlainen kisakonsepti. Vuorovuosin Uppsalan kanssa järjestettävä kilpailu oli nyt toista kertaa Räyskälässä. ”Kilpailusta on tehty rento mutta tasokas ja panostettu siihen, että se on osallistujille miellyttävä kokonaisuus” kertoo Räyskälän Ilmailukeskusta luotsaava toiminnanjohtaja Mari Heikkilä ”Olemme selkeästi onnistuneet luomaan kilpailijoille houkuttelevan kisakonseptin, sillä vuosittain osallistujamäärät kasvavat ja kansainvälistyvät niin Räyskälässä kuin Uppsalassakin. Räyskälässä vain taivas on rajana osallistujamäärille, lentokenttä on suuri ja oheisalueet riittävän kokoiset suuremmillekin konemäärille.” Seuraavan kerran Räyskälä Masters lennetään kesäkuussa 2020.

 

Tulokset (jokaisen kilpaluokan 3 parasta)

Racing-luokka  
Sija    Nimi    Kerho    Yhteispisteet
1    Juha Sorri    Kuopion IY    5679
2    Harri Hirvola    Räyskälän IK    5495
3    Aku Jaakkola    Räyskälän IK    5477

 

Avoinluokka  
Sija    Nimi    Kerho    Yhteispisteet
1    Antti Lehto    Räyskälän IK    5264
2    Olli Teronen    Räyskälän IK    5095
3    Martti Koivula        4988

 

Kerholuokka       
Sija    Nimi    Kerho    Yhteispisteet
1    Kimmo Pulkki    Nuorisoilmailijat    4907
2    Juha Vainikka    Lappeenrannan IY    4885
3    Sakari Pyörre    Räyskälän IK    4704

 

Kaikki tulokset tästä.

 

Lisätietoja kilpailusta:

Kilpailunjohtaja Heikki Pohjola puh +49 171 973 5460, heikki.pohjola@gmail.com
Räyskälä-Säätiön toiminnanjohtaja Mari Heikkilä puh. 0400 921 260, mari.heikkila@rayskala.fi

 

Kilpailun kotisivut