04.06.2018 Uutiset

Nurila avasi kisakautensa

Tunnelmia kilpailupaikalta. Kuva: Lassi Nurila

Lassi Nurila osallistui F3A-luokan Maailman Cup -osakilpailuun viikonloppuna Itävallan Feistritzissä. Ennen Itävallan kilpailua on käyty kolme osakilpailua, mutta Nurilalle tämä oli kauden ensimmäinen.  

Vaihtelevassa säässä käydyssä kilpailussa oli mukana melkein kaikki Euroopan parhaat pilotit, vain Ranskan C. Paysant le Roux ja Saksan R. Trumpp puuttuivat. Nurila oli lopulta kilpailun seitsemäs.

 

 Mielestäni onnistuin lennoillani hyvin, sijoitus ei ole ihan sitä mitä lähdin tavoittelemaan. Nyt täytyy lähteä käymään lento-ohjelmat tarkasti läpi ja miettimään mitä tein väärin. Seuraavat kilpailut kertovat enemmän kauden tasosta, tiivistää Nurila.

 

Kilpailun voitti 2242 pisteellä Gernot Bruckmann  (AUT), hopealle 2132 pisteellä lennätti Markus Zeiner (AUT) ja pronssille 2126 pisteellä Christian Niklaß (GER).

 

Tälle kaudelle on tullut pieniä uudistuksia pisteytykseen ja tulosten normalisointiin, myös lento-ohjelmat ovat uusia. Perjantain harjoituksissa seurattiinkin tarkasti kilpakumppaneiden suorituksia, oli selvää, että kilpailusta tulisi todella kovatasoinen, tuuli oli myös heikkoa, joka tekee lennoista entistäkin tasaväkisimpiä. Lähtönumerot myös arvottiin perjantaina, Nurila starttasi numerolla 6, sen sijaan muu kärkiryhmä starttasi isommilla numeroilla.

Lauantain ensimmäinen kierros pystyttiin lennättämään suunnitellun aikataulun mukaisesti. Johdossa odotetusti kotikentällään lennättänyt Gernot Bruckmann, perässä itävallan Zeiner sekä Saksan Forster. Ensimmäisellä kierroksella Nurila oli neljäs. Lauantaina aloitettiin myös toista alkukierrosta, mutta iltapäivällä alkanut ukkosmyrsky keskeytti kilpailun kahdeksi tunniksi.

Sunnuntai aamuna matalat pilvet viivästyttivät kilpailun jatkumista. Toisella kierroksella kärjessä tuttu itävaltalaiskaksikko, kolmoseksi kiilasi Saksan Christian Niklaß. Kolmas alkukierros lennätettiin myös sunnuntaina viivästyksistä huolimatta. Lentoonlähdöt tehtiin vielä edellisen koneen ollessa ilmassa, näin säästettiin hieman aikaa. Kolmoskierroksella ei kärjen järjestys muuttunut. Finaalia ei pystytty lennättämään viivästyksistä johtuen.