17.03.2018 Tiedotteet

Suomen Ilmailupatsas Eero Kausalaiselle ja Kotkanpoika-kiertopalkinto Vaasan Laskuvarjokerholle

Suomen Ilmailupatsas

Suomen Ilmailuliiton kevätkokouksen yhteydessä palkittiin ansioitunut ilmailija ja ilmailukerho.

 

Eero Kausalainen on tehnyt merkittävää pitkäaikaista työtä kansallisen laskuvarjourheilun historian kokoamisessa. Julkaistu on jo viisi osakoonnosta (1400 – 1919, 1920 – 1929, 1930 – 1939, 1940 – 1959 ja 1960 – 1969) ja 70-luku on valmistumassa.

Tällä hetkellä Kausalainen toimii Seniors Skydivers yhdistyksen puheenjohtajana. Hyppäämisen hän aloitti Utin laskuvarjokerhon järjestämällä hyppykurssilla vuonna 1967. Kausalainen toimi Ilmailuliiton laskuvarjotoiminnanohjaajana vuosina 1975 –1991. Tehtävään kuuluivat toiminta liiton laskuvarjokoulutuspäällikkönä ja tärkeimpien kurssien vetäminen (hyppymestari-, laskuvarjotarkastaja-, kalustomestari- ja ensimmäinen tandem -hyppymestarikurssi vuonna 1989). Hän toimi myös laskuvarjourheilun keskustoimikunnassa (nykyisin Laskuvarjotoimikunta) vuosina 1975 – 1998.

Kausalainen on ollut myös useissa kansainvälisissä laskuvarjokilpailuissa tuomarina. Kausalainen toimi FAI:n laskuvarjokomiteaan Technical & Safety Subcommitteen puheenjohtajana vuosina 1991 – 1994.

Kausalaiselta löytyy myös yksityislentäjän lupakirja vesi- ja yölentokelpuutuksin sekä ultrakevytlentäjän lupakirja.

Suomen Ilmailupatsas myönnetään vuosittain henkilölle, joka on toiminut ansioituneesti Suomen siviili-ilmailun alalla tai sen hyväksi.

 

Eero Kausalaisen keräämä laskuvarjohistoria

 

Vaasan Laskuvarjokerholle Kotkanpoika-kiertopalkinto

Vaasan Laskuvarjokerho on tehnyt pitkäjänteistä koulutustyötä. Kerhotoiminta on aktiivista ja kerhossa koulutetaan kolmella kielellä (fin/swe/eng).

Kerho koulutti kursseillaan vuonna 2017 noin 60 uutta alkeisoppilasta, mikä on pienelle kerholle suuri määrä. Vuonna 2017 huollon yhteydessä havaittu moottoririkko aiheutti kerholle haasteita. Kerho päätti hankkia uuden moottorin ja toimintaa jatkettiin väliaikaisesti vuokrakoneen turvin. Moottoririkon aiheuttamista haasteista huolimatta kerho saavutti kuitenkin yli 2900 hypyn saldon.

Vaasan Laskuvarjokerho on perustettu vuonna 1969.

Kotkanpoika-kiertopalkinto luovutetaan liiton vuosikokouksessa sille ilmailukerholle, jonka toiminta on edellisen toimintavuoden aikana ollut erityisen tuloksellista.

 

Harmon-patsasta eikä Luumun Maljaa myönnetty

 

Tänä vuonna ei jaettu Harmon-patsasta eikä Luumun Maljaa, koska myöntämisen edellytykset eivät täyttyneet.

Harmon-patsas annetaan suomalaiselle lentäjälle tunnustuksena korkealuokkaisesta lentosuorituksesta tai -suorituksista. Luumun Malja jaetaan suomalaiselle nuorelle, enintään 25-vuotiaalle, naiselle, joka on erityisen ansioitunut naisilmailun parissa.

 

Ilmailuliiton sääntömääräinen kevätkokous on lauantaina 17. maaliskuuta Suomen ilmailumuseolla Vantaalla.

 

Lisätietoja

hallituksen puheenjohtaja Petteri Tarma puh. 044 0909069, petteri.tarma(at)ilmailuliitto.fi