05.12.2017 Uutiset

Lennokkiseminaarissa palkittiin parhaat ja puhuttiin ajankohtaisista aiheista

Runsas palkintopöytä. Kuva: Jarno Eskelinen

Lennokkiväki kokoontui lauantaina 2. joulukuuta Suomen Ilmailumuseolle lennokkiseminaariin. Seminaarin pääteemoina olivat RPAS-määräykset ja niiden tuleva kehitys sekä uutena lajina räjähdysmäisesti kasvava FPV-lennätys. Tilaisuudessa myös palkittiin kauden menestyjät.  

FPV Finland ry:n puheenjohtaja ja tulevan dronetoimikunnan puheenjohtaja Ari-Pekka Repo esitteli FPV-lentämistä ja droneracingia.

FPV-lennätys kasvaa uudehkona lajina valtavaa vauhtia. Harrastajamäärän kasvulla mitattuna FPV on, ja tulee olemaan, merkittävä lennokkilaji tulevaisuudessa.

Trafin tarkastaja Henri Hohtari esitteli kansallista ja kansainvälistä lennokkimääräystä ja miehittämättömän ilmailun sääntelyä.  Määräysten tuleva suunta ja harrastajille asetettavat vaatimukset herättivät paljon kysymyksiä.

Lennokkiharrastus on keskellä suurta muutosta. Erityisesti miehittämättömän ilmailun yleinen kehitys ja siihen liittyvät ilmatilan käytön tarkat pelisäännöt ovat ja tulevat olemaan jokapäiväisiä asioita myös lennokkiharrastajille.

Viranomaisilla on aito halu varmistaa lennokkiharrastuksen toimintaedellytysten säilyminen tulossa olevien muutosten keskellä. Myös viranomaisten ja harrastajien edustajien yhteistyö ja kommunikaatio toimivat hyvin.

Molemmat seminaarin pääaiheet kiinnostivat paikalla ollutta yleisöä. Kysymyksiä esitettiin runsaasti ja aiheista käytiin vilkasta keskustelua.

 

Vuoden lennokkiurheilija ja vuoden tulokas saivat kunniapalkinnot

Pohjolan malja myönnettiin Lassi Nurilalle. Pohjolan Malja luovute­taan vuodeksi kerrallaan vuoden lennokkiurheilijalle.

Eero Henrikssonille myönnettiin Pilvenveikkojen Maljan, joka jaetaan vuosittain alle 22-vuotiaalle menestyneelle lennokkiurheilijatulokkaalle.

 

Seminaarissa jaettiin lennokkimestarimerkit sekä SM- ja Suomen Cup -mitalit

Lennokkimestarimerkin saivat Esa Eirola, Lassi Nurila, Janne Lappi, Iiro Lehto sekä Teppo Sarpila.

Mestarimerkin saa, kun on kerännyt kauden aikana vähintään 50 pistettä. Pisteitä kerryttävät hyvät sijoitukset kilpailuissa. Lisäksi pistemäärään saa sisältyä yksi Suomen ennätys.

Eri lajien palkintoja jaettiin runsas määrä. Osallistumisaktiivisuus lennokkien SM- ja Suomen Cup-kisoihin on edelleen hyvällä tasolla.  Myös nuoria harrastaja on osallistunut kilpailutoimintaan.

 

Lisätietoa

Lennokkiennätykset, SM- ja Suomen Cup -kilpailutulokset

Henri Hohtarin esitys