09.11.2017 Tiedotteet

Piirustuskilpailun aiheena lentäminen tulevaisuudessa

Vuoden 2017 piirustuskilpailussa 9-vuotias Siiri Sarén Kajaanista taiteili värikkään teoksen ”Taivaan tilkkutäkki”.

Pystytkö kuvittelemaan, millaiset uudet ideat, laitteet ja innovaatiot muokkaavat ilmailun tulevaisuutta? Miltä lentäminen näyttää tulevaisuudessa? Kansainvälinen ilmailuliitto FAI järjestää piirustuskilpailun, jolla kannustetaan lapsia ja nuoria tarttumaan kynään ja ikuistamaan oman näkemyksensä ilmailun tulevaisuudesta.

Piirustuskilpailuun voivat osallistua kaikki 6–17-vuotiaat. Osallistujat jaetaan ikäryhmittäin kolmeen sarjaan: 6–9-vuotiaat, 10–13-vuotiaat ja 14–17-vuotiaat. Vuoden 2018 teema on lentäminen tulevaisuudessa (Flying in the future).

Kilpailu on kaksiosainen. Suomen Ilmailuliitto järjestää Suomen esikarsinnan ja lähettää kunkin sarjan kolme parasta työtä kansainväliseen loppukilpailuun. Kansainvälisen ilmailuliiton raati valitsee koko kilpailun voittajat. Lisäksi Suomen Ilmailuliitto palkitsee esikarsinnan jokaisen sarjan parhaan työn.

Kilpailuun osallistutaan A3-kokoisella piirroksella. Välineenä voi käyttää esimerkiksi vesivärejä, öljyvärejä tai tusseja. Osallistuakseen kilpailuun kilpailutöiden tulee olla perillä 11.3.2018 mennessä Suomen Ilmailuliitossa. Töitä ei palauteta osallistujille.

Piirustuskilpailu on järjestetty vuodesta 1986 saakka. Tähän mennessä Suomeen on tullut vain kaksi voittoa.

 

Lisätietoja

Esikarsinnan lisätiedot ja osallistumisohjeet

Virallinen kisasivu