lukeaksesi lehdessä julkaistut artikkelit
Kirjaudu jäsentunnuksilla
17.10.2017 Uutiset

Moottorivarjoliitäjille suunnattu Movamiitti 29.9. – 1.10. Jämijärvellä

Movamiitti järjestettiin jo toistamiseen Jämijärven  ilmailukeskuksessa ja paikalle saapuikin runsain määrin moottorivarjoliidon ystäviä.

Koko viikonlopun kestäneen tapahtuman aikana käytiin läpi kuluneen vuoden asioita ja valmistauduttiin uuteen lentovuoteen. Aiheina olivat  muun muassa seuraavat SM-kilpailut sekä lentopelastus. Lisäksi hyvää keskustelua käytiin moottorivarjoliidon turvallisuudesta ja siitä, kuinka tapaturmia voisi ennaltaehkäistä. Yhdessä mietimme, kuinka voisimme paremmin tuoda julki vaaratilanteet sekä onnettomuudet avoimesti ja mahdollisimman helpolla raportoinnilla.

Lentämistä ei tietenkään unohdettu ja Jämin sää suosikin movailijoita molempina päivinä.

Tapahtumassa aloitettiin myös uusi perinne ja jaettiin ensimmäistä kertaa Movatti-kiertopalkinto vuoden moottorivarjoliitäjälle. Kiertopalkinto tuli lahjoituksena Timo Castrenilta. Myös rohkeat, kunniakkaasti Suomenlahden ylittäneet pilotit palkittiin upeilla palkinnoilla.

Movatti-kiertopalkinto: Helina Nieminen
Suomenlahden ylittäjät: Aki Suominen, Kalle Ojamo, Markku Laurikainen ja Timo Smolander

 

Kuvakooste Movamiitistä

Teksti: Helina Nieminen, Kuvat: Teemu Peltomäki