lukeaksesi lehdessä julkaistut artikkelit
Kirjaudu jäsentunnuksilla
10.10.2017 Uutiset

Nummelan ja Hyvinkään ilmailun suoja-alueiden muutosesitys peruttiin

Helsinki-Vantaan lentoaseman vilkastuvan liikenteen vuoksi lennonvarmistusyhtiö ANS Finland esitti keväällä 2017 voimakkaita ilmatilarajoituksia ja muutoksia Nummelan ja Hyvinkään D-alueisiin ruuhkatuntien ajaksi.

Ilmailuliitto järjesti asiassa kaksi yhteistoiminta- ja suunnittelutilaisuutta paikallisten lentokeskusedustajien ja ANS Finlandin kanssa. Tapaamisissa sovittiin paikallisten varaustoimintojen tehostamisesta turhien ja päällekkäisten varausten vähentämiseksi. Liitto laati esityksen alueiden uudelleen muotoilemiseksi sekä ruuhkatuntien D-alue-sektoreiksi siten, että toimintaedellytykset säilyvät.

Varauskäytäntöjen parantamisessa onnistuttiin jo kesän aikana niin hyvin, että kaudelle 2018 suunnitellut aluemuutokset päätettiin tänään 10.10. pidetyssä kokouksessa peruuttaa ANS Finlandin aloitteesta.

Kokoukseen osallistuivat myös Suomen Ilmatilan hallintayksikkö (AMC) sekä Trafi. Kokouksessa käsiteltiin myös muita Suomessa vireillä olevia ilmatilan muutostarpeita. Liitto antaa lausuntonsa loka-marraskuussa muista suunnitteluista ilmatilan käytön muutoksista.

Näissä muutosehdotuksissa näkyy selvästi Puolustusvoimien nopeasti lisääntyvä UAV-toiminta ja kaupallisen liikenteen vilkastuminen, erityisesti Etelä-Suomessa. Tiedotamme suunnitelmista, kun saamme materiaalin käyttöömme.

 

Lisätietoja

edunvalvonta-asiantuntija Juha Silvennoinen puh. 0447742228, juha.silvennoinen(at)ilmailuliitto.fi

 

Harrasteilmailun suojaksi on lentoasemien läheisyydessä tai Ilmavoimien harjoitusalueilla oleville lentokeskuksille perustettu pysyviä tai tilapäisiä vaara-alueita (D-alue).