lukeaksesi lehdessä julkaistut artikkelit
Kirjaudu jäsentunnuksilla
28.08.2017 Uutiset

Nurilalle 20. peräkkäinen kerta podiumilla

F3A Lowland Cupin kilpailijoita. Kuva: van der Vecht.

Viikonloppuna kisattiin Hollannin Deelenissä Lennokkien F3A Lowland Cup. Lassi Nurila lennätti kisan voittoon 2000 pisteellä ja nousi podiumille 20. kerran perätysten.

Kisakenttänä toimi Deelenin sotilaslentotukikohta. Perjantaina kisapaikalla oli harjoitusmahdollisuus klo 13–20 välisenä aikana. Osa kilpailijoista oli harjoittelemassa läheisellä lennokkikentällä, joten itse kisapaikalla oli melko rauhallista.

Kilpailu käynnistyi lauantaina ensimmäisellä alkukierroksella. Tuomarit aloittivat kilpailun tiukalla linjalla ja parhaat suoritukset olivat vain noin 80 % maksimipisteistä. Ensimmäisen kierroksen jälkeen Nurila oli odotetusti johdossa. Sen sijaan toisesta, kolmannesta ja neljännestä sijasta käytiin tiukkaa taistelua kolmen kilpailijan ollessa vain kahden pisteen sisällä toisistaan.

Lauantaina lennätettiin myös toinen alkukierros, jossa Saksan Robert Forster otti eroa kilpakumppaneihinsa ja nousikin selkeästi toiseksi lähelle Nurilaa.

Sunnuntaiaamu oli sumuinen ja kilpailun alku viivästyi puolitoista tuntia. Sumun hälvettyä jatkettiin kolmannella alkukierroksella. Alkukierrosten tulosten perusteella 10 parasta kilpailijaa eteni kahdelle finaalikierrokselle. Finaalissa suurimman harppauksen sijoituksissa teki Saksan Nils Brückner, joka nousi 9. sijalta 6. sijalle.

Nurilalla oli pikku virheitä monissa liikkeissä, muun muassa siivekkeiden käytössä oli epätarkkuutta, joidenkin liikkeiden aloitus myöhästyi ja toisella lennolla lennätysetäisyys oli liian kaukana.

Forsterilla oli ongelmia toisella finaalilennolla ClownDance liikkeen syöksykierteessä. Hän pysäytti sen melkein 90 astetta liian aikaisin. Tästä seuranneesta sekaannuksesta hänellä unohtui lähettimen väärä lentotila päälle, josta johtuen seuraavan kylkilentosilmukan kahdeksanvaiheisen kierteen integrointi ei mennyt puhtaasti.

Forster oli kumminkin selkeä kakkonen 1928 pisteellä. Kolmanneksi lennätti Hollannin Derk van der Vecht 1915 pisteellä. Parhaana junioripilottina palkittiin 8. sijalle lennättänyt Saksan Elias Leonhard.

Sää viikonlopun aikana oli todella hyvä, lämpötila oli 25 astetta ja keli oli lähes tyyni.

Kilpailijoita oli 27 ja he tulivat kahdeksasta eri maasta.

Seuraava ja samalla sarjan tämän kauden toiseksi viimeinen kilpailu järjestetään Saksassa 1.–3. syyskuuta.

Tulokset

  1. Lassi Nurila (FIN) 2000 pistettä
  2. Robert Forster (GER) 1928 pistettä
  3. Derk van der Vecht ( NED) 1915 pistettä