11.08.2017 Uutiset

Uusia ennätyksiä laskuvarjourheilussa

Keskiviikko 9. elokuuta oli todellinen ennätystenpäivä laskuvarjourheilussa. Uudet Suomen ennätykset ovat muodostelmahypyn  80-way ja viiden hyppääjän viiden pisteen kupukuviohyppy.

Muodostelmahypyn 80-way ennätys tehtiin Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi. 80 laskuvarjohyppääjää kiinnittyi toisiinsa vapaapudotuksen aikana ennalta määritellyn kuvion mukaisesti. Hyppykorkeus oli noin 5 kilometriä. Ennätys tehtiin Tsekissä, koska Suomessa  lentokonekapasiteetti ei riitä näin isoihin ennätyksiin.

Ennätyksessä oli mukana laskuvarjourheilijoita muun muassa Oulusta, Tampereelta, Turusta, Helsingistä ja Jyväskylästä.  Mukana on myös muutama ulkomailla asuva suomalainen.

Edellinen muodostelmahypyn Suomen ennätys tehtiin vuonna 2009 Espanjassa, jolloin ennätyksessä oli mukana 63 suomalaista.

Toinen ennätyshyppy tehtiin Suomessa Vesivehmaalla. Hämeen Laskuvarjourheiljoiden viisi hyppääjää hyppäsi viiden pisteen kupukuviohypyn. Ennätyshyppy alkoi 4200 metrin korkeudesta.  Hyppääjät avaavat varjonsa heti koneesta hypättyään ja muodostavat ennalta määrättyä kuviosarjaa.  Otteet otetaan jaloilla toisen varjon kantopunoksista.

Edellinen ennätys on kuuden hyppääjän neljän pisteen hyppy viime kesältä.

 

SE-tulokset vaativat vielä virallisen Ilmailuliiton vahvistuksen.