lukeaksesi lehdessä julkaistut artikkelit
Kirjaudu jäsentunnuksilla
19.06.2017 Uutiset

F3A maailmancup jatkui viikonloppuna – Nurila jälleen toisena

Podiumilla Nurila, Bruckmann ja Trumpp. Kuva: Alberto Cantu.

Viikonloppuna järjestettiin Tsekin Budkovicessa South Moravian F3A Cup -kilpailu, joka on osa F3A taitolennokkien maailmancup-sarjaa. Lassi Nurila sijoittui kilpailussa toiseksi. Kilpailun voitti odotetusti Itävallan Gernot Bruckmann ja kolmanneksi tuli Saksan Robin Trumpp.

Tässä 9. kerran järjestetyssä kilpailussa oli 34 kilpailijaa 13 eri maasta. Kilpailu oli erittäin kovatasoinen, ja kärkikymmenikkö koostui eri maiden maajoukkuepiloteista.

Kilpailu käytiin erittäin haastavissa ja vaihtelevissa olosuhteissa. Perjantain harjoituksissa tuuli oli jo erittäin voimakas, ja ennusteesta tiedettiin, että samanlaista keliä oli luvassa myös lauantaille. Perjantain harjoitus oli siis hyvää harjoittelua tuleville kisalennoille.

Kilpailun kulku oli hieman tavallisesta poikkeava

Lauantaina lennätettiin kaksi alkukierroslentoa. Parhaat 20 pilottia eteni sunnuntain semifinaaliin, jonka jälkeen 10 parasta pilottia lennätti yhden finaalilennon. Semifinaali ja finaali käytiin äkkikuolema-periaatteella, eli aikaisemmilla kierroksilla ei ollut mitään merkitystä, vaan yksi lento ratkaisi jatkoon pääsyn ja lopputulokset.

Lauantain alkukierroksilla olosuhteet oli haastavat, eivätkä reilut kaikille kilpailijoille. Päivällä puhaltanut erittäin voimakas tuuli tyyntyi lähes täysin iltaa kohden pienen sadekuuron jälkeen. Kilpailijoiden paremmuus saatiin kumminkin ratkaistua ja jatkoon pääsevät selvitettyä. Kilpailusta ulos tippui kaikki Slovakian, Venäjän, Australian, Uuden Seelannin ja Ison Britannian kilpailijat.

Sunnuntai aamu aloitettiin semifinaalilla. Saksan Niklaß teki ClownDance liikkeeseen kolme syöksykierrettä tarkoitetun kahden sijaan, eli nolla pistettä hänelle siitä liikkeestä. Unkarin Szépfalvilla oli teknisiä ongelmia moottorin kanssa ja hän keskeytti ensimmäiseen liikkeeseen. Nurilalla oli ongelmia monien snap rollien pysäytysten kanssa, mutta suoriutui kuitenkin semifinaalista toiseksi parhaimpana. Itävallan Bruckmann lennätti erittäin varmoin ottein ja naulasi kaikki snap rollit juuri kohdalleen saaden kierroksen kovimmat pisteet.

Finaalikierros lennätettiin semifinaalin tulosten mukaisessa käänteisessä lähtöjärjestyksessä, eli paras viimeisenä. Kilpailu oli erittäin jännittävä loppuun asti. Kilpailija kilpailijalta lennot parantuivat loppua kohden ja jokainen onnistui välttelemään suurempia virheitä. Sijoitukset eivät muuttuneet finaalin aikana.

Tulokset (kolme parasta):

  • Gernot Bruckmann (AUT) 1000 pistettä
  • Lassi Nurila (FIN) 966 pistettä
  • Robin Trumpp (GER) 952.7pistettä

Seuraavat kilpailut Ashford UK 23.-25.6. ja Bendern Liechtenstein 1.-2.7.