lukeaksesi lehdessä julkaistut artikkelit
Kirjaudu jäsentunnuksilla
12.06.2017 Uutiset

Lassi Nurila voittoon F3A maailmancupin osakilpailussa

Lassi Nurila voitettuaan Itävallan osakilpailun. Kuva: Alberto Cantu.

Taitolennokkien maailmancupissa kilpailtiin viikonloppuna Itävallan Schärdingissä. Kilpailun voitti Suomen Lassi Nurila. Kilpailijoita oli 36.

Jo 48. kerran järjestetty Wanderpokal F3A kilpailu käytiin hyvissä olosuhteissa ja hienoissa maisemissa. Kilpailussa oli edustettuna 13 maata. Tuomarit tulivat Italiasta, Saksasta, Venäjältä, Sveitsistä ja Itävallasta.

Kilpailun voitti Lassi Nurila (FIN) 2000 pisteellä, toisena Robert Forster (GER) 1942 pisteellä, ja kolmanneksi sijoittui Markus Zeiner (AUT) 1903 pisteellä.

Perjantain harjoituksissa tapahtui yllättävä käänne, kun yhdellä ennakkosuosikeista, Itävallan Gernot Bruckmannilla, katkesi lennokin siivet ilmassa. Tämä tapahtui finaaliohjelman snap roll liikkeessä. Bruckmannilla ei ollut varakonetta, joten hän oli ulkona kilpailusta.

Lauantaina lennätettiin kaksi alkukierrosta. Bruckmannin jäätyä pois, tiedettiin, että Nurila on vahvoilla. Nurila veikin odotetusti ensimmäiset kierrokset nimiinsä. Red Bull Team pilotti Zeiner tuli toiseksi ollen molemmilla lennoilla noin 30 pistettä Nurilaa perässä.

Sunnuntaina lennätettiin vielä kolmas alkukierros. Alkukierrosten lopputuloksiin laskettiin kunkin pilotin kaksi parasta lentoa. Kahdeksan parasta eteni finaalikierrokselle. Finalistit lennättivät yhden lennon F-17 finaaliohjelmaa, joka laskettiin mukaan lopputuloksiin, virheisiin ei siis ollut varaa.

Nurilalla muutaman liikkeen alalinja tuli liian alas ja silmukan integroidun kahdeksanvaiheisen kierteen vaiheet olivat hieman epäselviä, mutta muuten oli tasaista ajoa. Nurila saikin kierroksen kovimmat pisteet, eli suhteutettuna 1000. Zeiner sortui isompiin virheisiin saaden pisteitä vain 931. Saksan Forster sen sijaan lennätti finaalin tosi hyvin ja sai 977 pistettä. Hän nousikin lopputuloksissa toiseksi.

Kärkikymmenikkö käytti Nurilaa lukuun ottamatta niin sanottua kontra vaihdetta, joka mahdollistaa kahden peräkkäin olevan eri suuntaa pyörivän potkurin käytön. Kaikilla oli sähkömoottorit yhtä kilpailijaa lukuun ottamatta.

Osakilpailuvoitto oli Nurilan uran viides ja hän saikin siitä tärkeät 28 pistettä tämän vuoden kokonaiscuppia ajatellen.

Seuraava kilpailu on 17.– 18. kesäkuuta Tsekin Budkovicessa.

Christian Niklaß (GER), Robert Forster (GER), Lassi Nurila (FIN), Markus Zeiner (AUT) ja Michael Novak (AUT). Kuva: Alberto Cantu