29.05.2017 Tiedotteet

Suomen Ilmailuliiton päälentonäytöksen aikataulu julkistettu – monipuolista ohjelmaa sekä taivaalla että maassa

Vuonna 2016 Suomen Ilmailuliiton päälentonäytös järjestettiin Kuopiossa, Kuva: SIL arkisto

Suomen Ilmailuliiton 10.–11. kesäkuuta pidettävän päälentonäytöksen ohjelma on nyt julkistettu. Seinäjoki International Airshow tarjoilee Seinäjoen lentokentällä kahden päivän ajan monipuolista ohjelmaa sekä taivaalla että maassa.

Seinäjoen lentokentän portit aukeavat kumpanakin päivänä kello 10.00. Varsinainen lentonäytös avataan klo 10:30 juhlallisesti Suomen lipun saapuessa paikalle.

Ilmassa on esiintyjiä RC-lennokeista sotakoneisiin

Seinäjoelle on saatu erittäin monipuolinen kattaus erilaisia koneita. Lentotoiminnan avaa kumpanakin päivänä historiallisen DC-3-koneen ylilento. Suomen ainoa lentävä Douglas DC-3 –matkustajakone nähdään ilmassa ja laskussa useaan otteeseen päivän aikana, kun kone tekee paikallislentoja.

Etukäteen on herättänyt paljon kiinnostusta Ilmavoimien Hornetit korvaavassa HX-hankkeessa ehdolla olevien hävittäjien esiintyminen. Lentonäytöksessä esiintyvät Royal Air Force Typhoon FGR.4, Boeing F/A-18E Super Hornet ja Ruotsin Ilmavoimien Saab Jas39C Gripen. Yleisöllä on erinomainen tilaisuus nähdä ehdokkaat sekä lentämässä että maassa.

Muita lentonäytöksen esiintyjiä ovat muun muassa RC-lennokit, Fouga Magister ja Ilmavoimien Midnight Hawks -taitolento-osasto.

Monipuolinen maanäyttely täydentää lentonäytöstä

Seinäjoen lentonäytöksessä on myös maassa paljon nähtävää ja koettavaa koko perheelle. Laajassa lentokentän alueelle levittyvässä maanäyttelyssä ilmassa esiintyneitä koneita pääsee tutkimaan ja valokuvaamaan myös lähietäisyydeltä ja esittelijät ovat paikalla vastaamassa yleisön kysymyksiin.

Lentokoneiden lisäksi esillä on myös muita mielenkiintoisia kulkuvälineitä.  Muun muassa vanhat sotilasajoneuvot Volvo C303 (vuosimallia 1976), Gaz 69 ja Uaz ovat kävijöiden ihasteltavana.

Myös eri harrasteilmailulajit ja -kerhot ovat esillä. Esimerkiksi purjelentoa ja ultralentoa pääsee testaamaan lentosimulaattoreilla. Myös aidoissa liidinvaljaissa istumista pääsee kokeilemaan. Jos ilmailuharrastus kiinnostaa, ilmailukerhot opastavat oman lajin löytämisessä.

Ohjelma

Ohjelmaan voi tulla viimehetken muutoksia, joten viimeisin versio kannatta katsoa tapahtuman verkkosivuilta.  Lentotoiminnalla on myös säävaraus.

Suomen Ilmailuliiton päälentonäytös on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa. Tavoitteena on saada Seinäjoelle 10 000 ilmailun ystävää tutustumaan ilmailun historiaan, nykypäivään ja tulevaisuuteen. Tapahtuman järjestelyistä vastaa Etelä-Pohjanmaan Ilmailukerho ja lentonäytöksen johtaa kokenut lentonäytösjohtaja Perttu Karivalo. Lentonäytöksen liput ovat ostettavissa tapahtuman verkkosivujen kautta.

 

Lisätietoja

  • tapahtuman johtaja Petri Lepistö, petri(at)lepistot.com
  • lentonäytöksen johtaja Perttu Karivalo, perttu.karivalo(at)nightsky.fi
  • Suomen Ilmailuliiton toiminnanjohtaja Timo Latikka, timo.latikka(at)ilmailuliitto.fi

Tapahtumasivut