lukeaksesi lehdessä julkaistut artikkelit
Kirjaudu jäsentunnuksilla
29.05.2017 Uutiset

RC-taitolennokkien Maailman Cup käynnistyi viikonloppuna – Nurila toisena

Palkintopallilla Lassi Nurila(FIN), Stefan Kaiser(LIE), Sandro Matti(SUI). Kuva: Bruno Moniot.

Radio-ohjattavien taitolennokkien Maailman Cupin Euroopan kilpailut käynnistyivät viikonloppua Belgian Grandrieussa. Suomea avauskilpailussa edusti menestyksekkäästi Lassi Nurila Kälviältä.

Aiemmilta vuosilta tutut pilotit hallitsivat kilpailua. Osakilpailun voiton vei Liechtensteinin Stefan Kaiser 2991 pisteellä. Suomen Lassi Nurila oli toinen 2986 pisteellä ja Sveitsin Sandro Mattin kolmas 2918 pisteellä. Kolme Sveitsiläistä ylsi viiden parhaan joukkoon.

Perjantaina oli vapaat harjoitukset, joissa suurin osa kilpailijoista oli paikalla, joten omaa lentovuoroa joutui odottamaan useita tunteja. Tuuli oli välillä jopa vaarallisen voimakas, mutta lennätyslinjan suuntainen puhaltaen oikealta vasemmalle.

Lauantaina aamu valkeni Belgiassa selkeänä ja erittäin lämpimänä, tuuli oli kääntynyt 90 astetta puhaltaen selän takaa. Kaiser starttasi numerolla 9, Nurila Numerolla 10 ja Sveitsin Matti numerolla 18. Lauantaina jokainen lennätti kahdelle viidestä tuomarista koostuvalle tuomaripaneelille P-17 alkukierrosohjelmalennon. Ensimmäisellä parhaiten lennätti Matti ja toisella paras oli Nurila, Kaiserin ollessa molemmilla lennoilla toisena aivan kärjen tuntumassa.

Sunnuntaina vuorossa oli vielä kolmas alkukierroslento, jota tuomaroi kaikki 10 tuomaria. Kierroksen parhaiten lennätti Nurila saaden suhteutettuna 1000 pistettä, toisena Kaiser 994 pisteellä ja Matti kolmantena 987 pisteellä.

Alkukierrosten tulosten selvittyä viisi parasta pilottia eteni finaaliin, jossa lennätettiin yksi lento vaikeampaa F-17 finaaliohjelmaa. 30 asteen helle tuntui entistäkin paahtavammalta, kun tuuli oli heikentynyt lähes nollaan. Matti lennätti tuttuun tyyliinsä isoja liikkeitä suurella lentonopeudella ja erittäin jämptisti, tuomarit kumminkin rokotti ainakin geometria-ja sijoitteluvirheistä.  Nurila lennätti tasaisesti, mutta pieniä tarkkuusvirheitä oli joissain liikkeissä. Kaiser teki vähiten virheitä ja voitti samalla koko kilpailun.

Kaiken kaikkiaan osallistujia oli 43 ja he tulivat 15 eri maasta.

Seuraavat kilpailut käydään 3-4.6 Portugalin Leiriassa ja 10-11.6 Itävallan Shärdingissä.