lukeaksesi lehdessä julkaistut artikkelit
Kirjaudu jäsentunnuksilla
04.05.2017 Uutiset

Osta itsellesi pala lentokenttää ja auta varmistamaan Menkijärven säilyminen ilmailukäytössä 

Senaatti-kiinteistöt myy Menkijärven lentokentän. Joukko ilmailijoita on perustanut hankkeen kentän ostamiseksi ilmailukäyttöön. Ilmailuliitto haluaa tukea hanketta kertomalla siitä jäsenilleen.

Tarkoitus on kerätä ihmisiä mukaan, tekemään yhdessä ostotarjous Menkijärven lentokentästä ja samalla myynnissä olevasta muusta maa-alueesta Senaatti-kiinteistölle.

Tavoitteena on säilyttää Menkijärvi aktiivisena lentokenttänä, joka on avoinna kaikille ilmailusta kiinnostuneilla toimijoille ja kannustaa uusia ilmailusta kiinnostuneita henkilöitä pääsemään mukaan hienoon harrastukseen ja ilmailuyhteisöön.

Aikataulu on tiukka

Mukaan yhteisostotarjoukseen tulee ilmoittautua jo tänään (torstai 4.5.) klo 23.59 mennessä. Senaatti-kiinteistölle yhteistarjous jätetään kirjallisena perjantaina 5.5. mikäli ilmoittautumisia yhteisostotarjoukseen on tarpeeksi.

Ilmoittautuminen mukaan tehdään omalentokentta.fi – sivustolta löytyvän kaavakkeen kautta.

Kentän historia

Vuonna 1933 metsäpalo tuhosi Menkijärvellä noin 200 hehtaaria metsää. Menkijärven lentokenttä rakennettiin vuonna 1937 Ilmasotakoulun apukentäksi.

Nykyisin Senaatti-kiinteistöt on vuokrannut lentokentän maa-alueen Menkijärven lentokenttä-osuuskunnalle. Osuuskunta muun muassa huolehtii kiitoteiden kunnossapidosta ja haittaavan kasvillisuuden raivaamisesta. Osuuskunta ei maksa lentokentästä vuokraa.

Lisätietoja

http://www.omalentokentta.fi/