07.04.2017 Uutiset

Purjelentäjille uusia merkkisuorituksia

Eetu Niemelle on myönnetty purjelennon Kulta-C. KC koostuu 3000 metrin oma noususta, 300 kilometrin matkalennosta ja 5 tunnin aikalennosta. Niemelle myönnettiin samalla myös kaksi timanttisuoritusta: 300 kilometrin matka määrämaaliin ja 5000 metrin oma nousu. Näin ollen Eetu Niemeltä puuttuu arvostetusta 3 timantin KC:sta enää 500 kilometrin matkalento.

Viime vuonna KC:n saavutti myös Timo Pankka. Timanttinousuja vahvistettiin myös seuraaville: Olli Korhonen, Niki Vihtola, Marko Penttinen, Timo Pankka.

Uusia Hopea-C lentäjiä ovat Niko Ala-Rantala ja Aku Kutila sekä jo aikaisemmin vahvistettu Nuutti Kankare. HC koostuu 5 tunnin aikalennosta, 1000 metrin oma noususta ja 50 kilometrin matkalennosta.

Merkkisuoritusten historia alkoi 1920-luvulla. Siihen aikaan startattiin usein kumiköyden avulla sopivan rinteen päältä ja llideltiin rinteen juurelle muutamia kymmeniä sekunteja. Hopea-C ja kulta-C merkkisuotukset perustettiin myöhemmin, ja ne olivat 50- ja 60-luvulla todella kovia saavutuksia. Merkittäviä ne ovat edelleen, vaikka ovatkin nykykoneilla helpompi suorittaa.

Koko suoritusmerkkijärjestelmä on täysin kansainvälisen ilmailluliiton FAI:n määrittelemä.

Purjelennon merkkisuoritukset