lukeaksesi lehdessä julkaistut artikkelit
Kirjaudu jäsentunnuksilla
31.03.2017 Tiedotteet

Eurofighter Typhoon FGR.4 -taistelukone lentää Ilmailuliiton päälentonäytöksessä

Royal Air Force Typhoon FGR.4 Suomen taivaalla. Kuva: Rich Cooper / COAP.

 

Suomen Ilmailuliiton päälentonäytöksessä Seinäjoella 10.–11.6 nähdään Eurofighter Typhoon FGR.4 – taistelukoneita Britannian Kuninkaallisista Ilmavoimista (Royal Air Force). Yleisöllä on mahdollisuus nähdä Typhoon sekä maassa että ilmassa.

Seinäjoelle saapuu Royal Air Force Typhoon Display team, jonka esityslentäjänä toimii Flight Lieutenant Ryan Lawton. Eurofighter Typhoon on esillä BAE Systemsin osaston yhteydessä.

Britannia ja BAE Systems tarjoavat Typhoonia Hornetin seuraajaksi Suomen Ilmavoimille

Korkean suorituskyvyn monitoimihävittäjä Typhoon on aito, laajalti yhteensopiva monitoimihävittäjä. Sen kattaviin ilmasta maahan -ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa kyky antaa lähi-ilmatukea sekä tarkka, säästä ja vuorokaudenajasta riippumaton pitkän kantaman vaikuttaminen.

Eurofighter Typhoonin kyvykkyyksiä kehitetään jatkuvasti erillisen kehitysohjelman puitteissa. Ohjelmassa ovat mukana yhteensä kahdeksan maan ilmavoimat. Sen tarkoituksena on varmistaa, että kone vastaa kaikkiin uusiin uhkiin myös tulevaisuudessa.

– BAE Systems osallistuu ylpeänä Suomen Ilmailuliiton Seinäjoen päälentonäytökseen. Olemme jo 37 vuoden ajan tehneet menestyksekästä yhteistyötä Suomessa Hawk-harjoitushävittäjien kanssa, ja uskomme, että Eurofighter Typhoon täyttää kaikki Suomen tarpeet tulevaisuuden kehittyneestä, uskottavasta ja kyvykkäästä taisteluhävittäjästä, kerrotaan BAE Systems Finlandilta.

Päälentonäytös on osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa

Suomen Ilmailuliiton päälentonäytös – Seinäjoki International Airshow – on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa. Tavoitteena on saada Seinäjoelle 10 000 ilmailun ystävää tutustumaan ilmailun historiaan, nykypäivään ja tulevaisuuteen. Ohjelmassa on sotilas- ja siviilikoneista muodostuva lentonäytös, sekä laaja ilmailuaiheinen maanäyttely.

Kaksi päivää monipuolista ohjelmaa

Typhoonin lisäksi Seinäjoella nähdään muun muassa Taitolentoryhmä Midnight Hawks ja Alavuden Ilmailukerhon hyppynäytös. Luvassa on myös nostalgiaa, kun Suomen ainoa lentokuntoinen Douglas DC-3 osallistuu lentonäytökseen.

Kaksipäiväisen lentonäytöksen liput ovat jo myynnissä tapahtuman verkkosivuilla. Tapahtuman järjestelyistä vastaa Etelä-Pohjanmaan Ilmailukerho ja lentonäytöksen johtaa kansainvälisen tunnustuksen saanut Perttu Karivalo. Euroopan lentonäytösjärjestäjien ja -esiintyjien kattojärjestö EAC palkitsi Karivalon maaliskuussa ansiokkaasta työstään ilmailunäytöksien järjestäjänä ja kehittäjänä.

Tapahtuman ohjelma tarkentuu kevään aikana. Luvassa on taatusti ikimuistoisia ilmailuhetkiä. Nähdään Seinäjoella!

 

RAF Typhoon Display teamin kotisivut
Tapahtuman verkkosivu
Tapahtuman Facebook-sivu

 

Lisätietoja

tapahtuman johtaja Petri Lepistö, petri(at)lepistot.com
lentonäytöksen johtaja Perttu Karivalo, perttu.karivalo(at)nightsky.fi
Suomen Ilmailuliiton toiminnanjohtaja Timo Latikka, timo.latikka(at)ilmailuliitto,fi