lukeaksesi lehdessä julkaistut artikkelit
Kirjaudu jäsentunnuksilla
29.03.2017 Uutiset

Tuulitunnelilentämisen SM-kisat lennetään Pyhtäällä

Kuvassa: D2W (dynamic two-way) -lentämistä. Lentäjinä Joel O'Donoghue ja Miroslava Shilova. Kuva: Sirius Sport
Kuvassa: D2W (dynamic two-way) -lentämistä. Lentäjinä Joel O’Donoghue ja Miroslava Shilova. Kuva: Sirius Sport

Pyhtäällä kilpaillaan lauantaina 1. huhtikuuta Suomen ja Kansainvälisen Ilmailuliiton alaiset avoimet yhteispohjoismaiset tuulitunnelilentämisen mestaruuskisat. Kisat ovat yhtä aikaa sekä Suomen että Pohjoismaiden Mestaruuskilpailut.

Kymenlaakson maakuntajohtaja Jaakko Mikkola avaa kilpailut jo perjantaina, jolloin virallinen osuus käynnistetään harjoituskierroksilla. Varsinaiset kilpailut lennetään lauantaina klo 8.00-18.30. Lasten kilpailu on klo 12.30-12.45, ja aikuisten finaalit aloitetaan klo 17.15 dynaamisen lentämisen kaksihenkisten joukkueiden kilpailulla.

Yleisöllä on tapahtumaan vapaa pääsy.

Kilpailussa kohtaava ”tunnelijumalat” neljästä maasta

Kisoihin osallistuu noin 50 lentäjä neljästä eri maasta. Miehet ja naiset kilpailevat samoissa sarjoissa ja mukana voi olla sekajoukkueita. Kisoissa on yhteensä viisi eri lajia sekä lasten kilpailu. Nuorimmat osallistujat ovat alle 10 vuotiaita.

Kisakonsepti nimeltään Ragnarök on suunniteltu yhdessä Stockholm Bodyflight (Ruotsi) ja VossVind (Norja) –tuulitunneleiden kanssa. Kisoille lanseerattu Ragnarök-nimi on viikinkimytologiassa maailmankaikkeuden viimeinen taistelu jumalten välillä. Kilpailun järjestävät yhdessä Skydive Finland ry ja Sirius Sport.

Kuvassa: D2W (dynamic two-way) -lentämistä. Lentäjinä Joel O’Donoghue ja Miroslava Shilova. Kuva: Sirius Sport

Tuulitunnelilentämisen tunnettuus on kasvanut viime aikoina

Tämän hetken tunnetuimpia lentäjiä on suomalainen tuulitunnelilentäjiä Inka Tiitto. Inka Tiitto on freestylen lentämisen kaksinkertainen maailman mestari. Tiitto lentää Sian ja Pinkin vastikään ilmestyneellä Waterfall -musiikkivideolla ja osallistuu tällä hetkellä America’s Got Talentin kuvauksiin.

Inka Tiiton lentämistä voi ihailla videolta.

Tapahtumasivut Facebookissa
Livestreamia voi seurata lauantaina YouTubesta