07.03.2017 Uutiset

Avustusta ilmailun 8,33 kHz puheradiolaitteisiin

Vuoden 2018 alusta alkaen ilma-alukset on EU:n alueella varustettava myös alailmatilassa vähintään yhdellä 8,33 kHz-taajuusvälin ilmailu-VHF-radiolla. Mahdollisen avustuksen saamiseksi ilmailijoita kehotetaan rekisteröitymään jo nyt.

EU on julistanut tukirahoituskampanjan uusien radiolaitteiden hankintaa varten. Avustushakemus jätettiin EU:n käsiteltäväksi 7. helmikuuta. Mikäli EU myöntää haetun avustuksen, se tullaan jakamaan anomusten perusteella ”first come, first serve” periaatteella.

Kaikkia Suomen yksityisiä lentokenttiä, lentokoneiden omistajia ja ilmailukerhoja kehotetaan rekisteröitymään osoitteessa: http://833.iaopa.eu lisätietojen saamiseksi.

Jäsenyysvelvoitetta ilmailuetujärjestöihin ei ole, sillä avustus on kaikkien Suomen harraste- ja yleisilma-alusten omistajien haettavissa. Mikäli rahoitus myönnetään, korvataan hakijoille 20 % hankinta- ja asennuskuluista.

 

Lisätietoja

Suomen Moottorilentäjien Liitto

SMLL sihteeri Esa Harju, esa.harju(at)aopa.fi

SIL edunvalvonnan asiantuntija Juha Silvennoinen puh. 044 774 2228